Išgarsinęs Vilnių Frank’o Zappos skulptūra, menininkas Saulius Paukštys sugalvojo tai, ko daugelis nedrįstų: eksponuoti Užkalnį. „Andriaus fotografijos - nelyginant archeologiniai kasinėjimai – apnuogina ir išgrynina mūsų jausmus, pastebėjimus ir kasdienybės akimirkas. Tarsi visa tai jau esame matę – tarsi visa tai jau esame ir pamiršę – o Andrius nupučia dulkes nuo spalvų ir formų ir tarsi sako – imkite, džiaukites“.

Užkalnis pavadino parodą „ASMENINIS JĖZUS – PERSONAL JESUS“. „Kažkada Išganytojas prikišamai rodė ir aiškino dalykus žmonėms, baksnodamas pirštais ir dėstydamas. Aš būsiu jūsų asmeninis Jėzus, rodydamas pasaulį, kurio nepastebite“, sako Andrius Užkalnis, sprogdindamas kuklumo bombą. Į atidarymą jis sukvietė visus, kam įdomus Užkalnis ir kas – galbūt – norės parsinešti namo kruopelytę šio publicistikos evangelisto.
A. Užkalnio nuotrauka

Andrius Užkalnis visur vis kitoks - straipsniuose, laidose, filmų recenzijose - ir tikrojo niekas nepažįsta. Niekada nesivadinęs fotografu, jis nuolatos fotografuoja, žvelgdamas į daiktus ir detales, kurie mums po akių ir po kojų kasdien. Jo knygos aptaria laiko nuzulintus objektus, papročius ir supratimus, o nuotraukose - daiktai ir vaizdai, paliesti žmonių gyvenimo.

"Ne fotoaparatas, bet fotografas kuria paveikslus", nuolatos kartoja Andrius savo mokytojo iš Kalifornijos, Ken Rockwell, žodžius. Jis fotografuoja bet kuo - senais Nikonais, nauju Fujifilm ir telefonu iPhone - ir jis nekenčia, kai kas nors klausia apie kameras ar objektyvus. Tapytojo juk niekas neklausia, kokius teptukus jis
naudoja. 
A. Užkalnio nuotrauka
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)