Pagrindinio moters vaidmens nominacijoje geriausia aktore pripažinta Agnė Šataitė už Severiutės vaidmenį spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“ ir Serafimos Iljiničnos vaidmenį spektaklyje „Savižudis“. Abu spektaklius Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre sukūrė talentinga jaunos kartos režisierė Gabrielė Tuminaitė.

Teatrologė Audronė Girdzijauskaitė dar sezono pradžioje prognozavo, kad spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“ Severiją vaidinanti Agnė Šataitė šiemet turėtų gauti Auksinį scenos kryžių už geriausią moters vaidmenį, nes „sukurti spektaklį Vaižganto teksto motyvais, kuris jaudintų, sukurti tokį žemišką, tikrą, liaudišką personažą šiandien, kai visi pasinėrę į neva civilizuotą pasaulį, be galo sunku“, - sakė žinoma teatrologė A. Girdzijauskaitė.

Ji pritartų minčiai, jog tai gali būti Agnės Šataitės „Gyvenimo vaidmuo“. „Agnė yra velnioniškai talentinga. Šitam spektakly ji atsiveria tuo, kas šiandien rečiausia scenoje - ji yra atvira, nuoširdi, temperamentinga, nesistengia būt primadona ir demonstruot savo grožio, kas labai dažnai nutinka dabarties scenoj“.
Agnė Šataitė

Pati Agnė Šataitė yra užsiminusi, kad Severiutė – yra vienas pačių brangiausių jos vaidmenų. O anšlaginis spektaklis „Dėdės ir dėdienės“ rodo, kad žmonės be galo išsiilgę lietuviškos literatūros. „Mes turim daug literatūros lobių. Reikėtų dažniau jų ieškoti ir pabandyti atverti tą lietuvių literatūros klasiką. Manau, kad teatre lietuviškos dramaturgijos trūksta, ir ypač - šiuolaikinės. Manau, dabar yra tas laikas, kai reikėtų labiau atsigręžti į tai, ką mes turime“, - sako Agnė.

Auksinių scenos kryžių apdovanojimų ceremonijoje Agnė Šataitė padėkojo savo šeimai, mokytojams, režisierei G. Tuminaitei už kūrybos džiaugsmą, patikėtus vaidmenis, o Vilniaus mažajam teatrui - „už namus, kuriuose galima kurti. Už namus, kuriuose jautiesi reikalingas“.

Agnė Šataitė yra jauniausios Rimo Tumino mokinių kartos atstovė, kuri su kurso draugais kuria įstabius vaidmenis Vilniaus mažajame teatre. R. Tuminas apie savo mokinius yra sakęs: „Aš jais didžiuojuosi - kad jie paklausūs, darbštūs, siekiantys, norintys, galintys. Tai ne tik jaunystė. Tai jau mąstymo būdas. Jie eina savo pasirinktu keliu. Niekam netrukdo. Nieko nenori įžeisti. Jie siekia savo profesionalumo , tobulybės ir aš jiems kiek galėsiu, padėsiu“ .

Pripažinimą pelniusią aktorę Agnę Šataitę galima pamatyti ne tik puikių vertinimų sulaukusiuose Gabrielės Tuminaitės spektakliuose „Dėdės ir dėdienės“, „Savižudis“, bet ir naujausiame Rimo Tumino spektaklyje „Minetis“.