Kasmet paroda turi atskirą temą ir ją lemiančias taisykles. Šių metų tema yra (ne)priklausomybė, o didžiausias menininkams leistinas dydis buvo apribotas 24 ir 18 centimetrų kraštinėmis. Parodos tema -įpareigojanti ir kartu (dėl savo universalumo) – semantiškai plati, įvairiapusė, laisva. Bet kuris šio pasaulio elementas yra susaistytas su kitais – lemiamas, įtakojamas ar tiesiog priklausomas nuo jų, o ir atvirkščiai – būdamas priklausomu, veikia kitus... Kita vertus, kiekvienas iš mūsų yra ar bent jaučiasi laisvas, tačiau tos nepriklausomybės pojūtis ir reali būsena yra sąlygojama daugybės priežasčių – visokiausių „Bet“. (Ne)priklausyti galima nuo daug ko – kito žmogaus, malonumų, orų permainų, silpnybių, politikų, įspūdžių... Tad šioji miniatiūrų paroda ir yra skirta tapybiniams ribos tarp priklausomybės ir nepriklausomybės apmąstymams, savų (Ne)priklausomybės versijų pateikimui.

Parodos kuratorės pastebi, kad menininkai aktyviau rinkosi priklausomybės temą.

„Iš tiesų, kaip kuratorės, tikėjomės labiau politinių darbų. Negalėjom
likti abejingos tam, kas vyksta, todėl sugalvojome šių metų temą
(ne)priklausomybė. Tačiau sulaukėme visiškai kitokių temos interpretacijų: meilė, aistra, jūros vaizdai, paukščiai, prezidentės portretas, nemažai abstrakcijų. Nepriklausomybė
yra tiesiog laikymasis už rankų, stovint ant ežero kranto. Arba
atvirkščiai, priklausomybė“, – pasakojo parodos kuratorės.

Parodoje dalyvavo: Paulius Arlauskas, Rūta Arlauskaitė, Bronius Gražys, Lilija Puipienė , Martynas Gaubas, Regina Pečiulytė, Jolanta Krivickaitė,Vidas Poškus, Mindaugas Skudutis, Živilė Jasutytė, Arvydas Kašauskas, Agnė Kulbytė, Raimonda Jatkevičiūtė, Aleksandras Vozbinas, Giedrė Riškutė, Jūratė Mitalienė, Raimondas Savickas, Ramunė Savickaitė, Adasa Skliutauskaitė,Ugnė Žilytė, Eugenijus Cukermanas, Lina Zavadskė, Andrius Makarevičius, Aurimas Eidukaitis, Gustas Jagminas, Ričardas Garbačiauskas, Aistė Gabrielė Černiūtė, Rūta Eidukaitytė, Ieva Skauronė Aistė Kanapickaitė, Romas Balinskas, Silvana Hacking Graviškytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)