Šių metų festivalio renginiai vyks: Panevėžyje (Panevėžio muzikiniame teatre), Kauno Filharmonijoje, Vilniuje (rusų dramos teatre), Kupiškyje (kultūros centre), Vilkaviškyje (kultūros centre). Koncerto dienos rytą kiekviename mieste atlikėjai ves kūrybines laboratorijas mušamaisiais instrumentais. Pamokas ves Kai Stensgaard (Danija), Arvydas Vainius, Javier Nandayapa (Meksika).

Festivalio metu skambės ir Lietuviška premjera marimbai ir pučiamųjų orkestrui, tai Antano Kučinsko kurinys užsakytas specialiai šiam festivaliui. Tai pirmasis Lietuviškas kurinys marimbai ir pučiamųjų orkestrui. Taip pat festvalio metu bus išleista kompaktinė plokštelė.

Festivalio tiksai ir uždaviniai: jaunųjų menininkų profesionalių įgudžių tobulinimas, sudominti jaunimą muzika, mušamųjų instrumentų garsų ir atlikimo techninėmis galimybėmis kurios kiekvienais metais nustebina savo naujovėmis bei galimybėmis, kelti kvalifikaciją muzikos mokytojams suteikiant žinių apie perkusinius instrumentus, jų kilmę, palaikyti kultūros plėtrą regionuose, Sudaryti sąlygas naujų tarptautinių kultūros projektų įgyvendinimui supažindinant Lietuvos menininkus su kitų šalių menininkais, padėti jaunimui savyje surasti muziką, kurios mokslo jie siektų.

Festivalio dalyviai: Javier Nandayapa (Meksika), Kai Stensgard (Danija), Vilniaus savivaldybės choras "Jauna muzika", Vastybinis pučiamųjų orkestras "Trimitas", Mušamųjų instrumentų ansamblis "Vilniaus mušamieji", Aleksandras Šimelis (dirigentas), Antanas Kučinskas (kompozitorius), Eglė Kasteckaitė (Fortepijonas)

Festivalio renginiai vyks:

Kovo 8 d. moters dienos proga Kupiškio kultūros centre, ansamblis "Vilniaus mušamieji" pateiks klausytojams naują programą, kurią paruošė ansamblio 20 metų jubiliejui paminėti. Čia skambės netik mušamieji instrumentai, girdėsite kompozitoriaus Antano Kučinsko naują kūrinį marimbai. Taip pat ansamblis “Vilniaus mušamieji” ruošia staigmeną, apie kurią sužinosite tik atvykę į koncertą.

Kovo 13 d. Vilkaviškyje

Marimbininkas Saulius Auglys ir pianistė Eglė Kasteckaitė pristatys pasaulio kompozicijos klasikų šedevrus. Čia skambės G. Geršvino, M.Ponce ir kitų kompozitorių kūriniai. Saulius Augys gros su nauju instrumentu, kuris buvo ką tik atvežtas iš Olandijos.

Kovo 19 d. Festivalio svečiai prekybos centro “Gariūnai” koncertinėje salėje ves kurybines dirbtuves visiems norintiems susipažinti ir pasimokyti groti mušamaisiais instrumentais. Čia Kai Stensgaard (Danija) pristatys Lietuvoje dar nematytą instrumentą “Aluphone”. Šis instrumentas buvo išrastas paties atlikėjo, kuris dabar pasaulyja sparčiai populiarėja.

Kovo 21 d. Panevėžio muzikiniame teatre

Kovo 25 d. Rusų dramos teatre Vilniuje pamatysime chorą Jauna muzika ir Lietuvos geriausius perkusininkus. Šis koncertas perkels jus į Afriką, kur balsas ir ritmas ir šokis yra neatsiejami.

Kovo 22 d. Kauno filharmonijos salėje

Kovo 24 Rusų dramos teatre išgirsime pasaulines premieras. Koncerte pirmą kartą skambės Lietuvių kompozitoriaus Antano Kučinsko koncertas marimbai ir pučiamųjų instrumentų orkestrui, taip pat skambės Kai Stensgaard (Danija) ir Javier Nandayapa (Meksika) kūriniai. Šiam koncertui Saulius Auglys specialiai parašė kūrinį marimbai ir pučiamųjų instrumentų orkestrui “In memoriam aeternam” (amžinam atminimui). Šio kūrinio premjerinis atlikimas skiriamas perkusininko, S.Auglio kolegos Tomo Dobrovolskio atminimui. Valstybiniam pučiamųjų instrumentų orkestro “Trimitas” koncertams diriguos Aleksandras Šimelis (vadovas Deividas Staponkus vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)