Šį kartą už V. Sulimskį laidavo pati Asmik Grigorian, kartu su juo dainavusi Vienoje: „Slava yra vienas geriausių šių dienų baritonų. Tiesiog dievinu jo balso tembrą! Be to jis yra puikus aktorius ir patikimas kolega scenoje.“

„Jei ne Asmik įtaigumas, vargu, ar būtume galėję prisikviesti Vladislavą šiems „Trubadūrams“, - pasakoja VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė, - matote, kovo 10 dieną jis dainuoja Makbetą Marijos teatre Peterburge, diriguojant V. Gergijevui, o jau 12 d. turi būti pas mus! Laiko tarpas – itin siauras, be to, keliauti tarp Peterburgo ir Vilniaus jam teks porą kartų: repeticijos čia, Makbetas ten, repeticijos ir spektakliai čia... Todėl yra labai džiugu, kad darbas kartu su Asmik Vienoje jam paliko tokį didžiulį profesinį įspūdį, kad dėl galimybės vėl dainuoti kartu, jis taip pakoregavo savo planus.“

Tai – ne pirmas kartas, kuomet tokio aukšto lygio operos solistai aplanko VCO vien dėl to, jog juos prisikviečia patys „bohemiečių“ solistai. „Jie – patys geriausi mūsų agentai“, - juokiasi D. Ibelhauptaitė, prižadėjusi, jog be V. Sulimskio, grafo Di Lunos rolę, kelioms dienoms iš darbų Diuseldorfe ištrūkęs, atliks ir Laimonas Pautienius, jau spėjęs šioje rolėje sužibėti premjerų metu.

Gimęs Baltarusijoje, V. Sulimskis baigė Rimskio – Korsakovo konservatoriją Sankt Peterburge. Be studijų, jis tobulinosi ir tokių žvaigždžių, kaip Jelenos Obrazcovos, Dmitrijaus Chvorostovskio, Vladimiro Atlantovo, Denniso O‘Nealo ir Renatos Scotto rengtuose seminaruose. V. Sulimskis yra laimėjęs antrąją vietą J. Obrazcovos vardo konkurse bei pirmąsias vietas Rimskio – Korsakovo (S. Peterburgas) bei prestižiniame Giacomo Lauri – Volpi (Roma) konkursuose.

Nuo 2004 metų dirbdamas Marijos teatre (S. Peterburgas) jis sukūrė nemažą dalį ryškiausių baritono partijų: Oneginas („Eugenijus Oneginas“), Rodrigas („Don Karlas“), Silvijus („Pajacai“), Princas Jeleckis („Pikų dama“), Andrėjus Bolkonskis („Karas ir taika“), Enrikas („Lučia di Lamermur“), Žermonas („Traviata“), Renatas („Kaukių balius“), bei pagrindinį - Džianio Skikio herojų to paties pavadinimo operoje.

Iki šiol solistas buvo pakviestas ir dainavo spektakliuose Paryžiaus Operoje, Madride „Teatro Real“, Teatro Reggio Turine, Vokietijos Nacionalinėje operoje, Malmo operoje (Švedija), Stokholmo Karališkoji opera. Taip pat pasirodė koncertuose, atliekant Šostakovičiaus „Nosį“ su Los Andželo filharmonija, diriguojant Esa-Pekka Salonenui.

V. Sulimskis bendradarbiavo su tokiais sopranais, kaip Nathalie Dessay ir viena ryškiausių žvaigždžių - Anna Netrebko, Marijos teatre vykusiame Galos koncerte, atliekant duetus iš „Liučijos di Lamermur“ ir „Meilės eliksyro“ operų. 2012 metais jis atliko Ezio partiją („Atila“) Mikkeli festivalyje Suomijoje, diriguojant maestro Valerijui Gergijevui.

2013 metais baritonas apkeliavo visą Europą, dainuodamas ture kartu su A. Netrebko, po jo duetas pasirodė Marijos teatro „Trubadūre“ ir Baden Badeno festivalio „Don Karlo“ spektakliuose, kur vėl susitiko su V. Gergijevo batuta.

Kaip žinia, neseniai jis buvo pakviestas į Vienos operą atlikti princo Kurliatjevo partijos Čaikovskio „Kerėtojoje“, o ateityje jo laukia „Rigoletas“ Maskvoje, „Bohema“ Helsinkyje, pakartotinis turas su A. Netrebko. 2016 metais solistas debiutuos Frankurte, Enriko rolėje („Liučija di Lamermur“) ir Bazelyje, kur atliks pagrindinę partiją operoje „Makbetas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją