Penktadienį prasidėsiančios Kauno teatro gastrolės Vilniuje truks iki kitos savaitės pabaigos.

Kaip pranešė Kauno valstybinis dramos teatras, penktadienį Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje bus pristatytas vienintelis detektyvas šiuolaikinėje Lietuvos teatro scenoje - Agatha Christie "10 indėniukų", kurį režisavo G. Varnas ir Rokas Ramanauskas.

Sekmadienį ir antradienį Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje vilniečiai turės progos susipažinti su aktoriaus Gyčio Ivanausko monospektakliu pagal Timothee de Fombelle "Švyturį". Šiame G.Varno režisuotame spektaklyje aktorius debiutavo ne tik monospektaklio žanre, bet ir scenografijoje.

Gegužės 25 ir 26 dienomis žiūrovus į Didžiąją sceną sukvies visus pagrindinius šių metų teatro apdovanojimus Lietuvoje pelnęs spektaklis, G.Varno režisuotas Fiodoro Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė".

Gegužės 29 dieną sostinės žiūrovų laukia pažintis su britų dramaturgės Sarah Kane pjese "4.48 Psichoze", kurią pastatė režisierius V.Tertelis.

Gegužės 28 ir 29 dienomis "Menų spaustuvėje" įsiviešpataus G.Varno "Nusiaubta šalis". Tai bendras Kauno valstybinio dramos teatro ir "Menų spaustuvės" projektas - trijų dalių spektaklis pagal Tankredo Dorsto pjesę "Merlinas, arba Nusiaubta šalis".

Vilniuje pristatomi kauniečių spektakliai ir jų kūrėjai šiemet buvo nominuoti arba pelnė aukščiausius šalies teatro apdovanojimus.

Režisieriui G.Varnui už spektaklių "Nusikaltimas ir bausmė", "Nusiaubta šalis" ir "Švyturys" režisūrą įteikta "Fortūnos" statulėlė, Kultūros ministerijos "Auksinis scenos kryžius" ir festivalio "Lietuvos teatrų pavasaris" pagrindinis prizas.

Aktorius G. Ivanauskas už vaidmenis spektakliuose "Nusikaltimas ir bausmė" bei "Švyturys" apdovanotas "Fortūna", festivalio "Lietuvos teatrų pavasaris" prizu ir nominuotas "Auksiniam scenos kryžiui".

Merlino vaidmuo "Nusiaubtoje šalyje" ir Porfirijaus vaidmuo "Nusikaltime ir bausmėje" aktoriui Dainiui Kazlauskui pelnė "Auksinį scenos kryžių" ir "Fortūnos" diplomą.

"Auksinis kryžius" kaip jaunajam scenos menininkui už Mordredo vaidmenį "Nusiaubtoje šalyje" atiteko Mariui Jampolskiui, o Viktorija Kuodytė, sukūrusi Karalienės Gineverės vaidmenį, "Auksiniam scenos kryžiui" buvo nominuota kaip viena geriausių dramos aktorių.

"Fortūnos" diplomantėmis tapo spektaklio "4.48 Psichozė" aktorės Inesa Paliulytė ir Daivai Rudokaitė. "Auksiniam scenos kryžiui" už daktaro Armstrongo vaidmenį spektaklyje "10 indėniukų" buvo nominuotas aktorius Gintaras Adomaitis.

Dailininkei Kotrynai Daujotaitei šiemet įteikta "Fortūna" už spektaklio "4.48 Psichozė" scenografiją.

"Fortūnos" statulėlė už muziką spektakliams "Nusikaltimas ir bausmė" ir "4.48 Psichozė" atiteko kompozitoriui Giedriui Puskunigiui, o už "Nusikaltimo ir bausmės" bei "Švyturio" muziką kompozitorius buvo nominuotas "Auksiniam scenos kryžiui".

Pasak pranešimo spaudai, gegužę gastroliuoti sostinėje - sena, tačiau prieš kelerius metus nutrūkusi tradicija. Galimybė ją atnaujinti atsirado, kai gastroles sostinėje parėmė Vilniuje įsikūrusi programinės įrangos bendrovė "Sintagma". Kauno valstybinis dramos teatras tikisi, kad gastrolės sostinėje vyks kiekvienais metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją