M. Ivaškevičiaus pjesės ir spektaklio "Artimas miestas" pagrindu tapo tikras įvykis, aprašytas Kopenhagos dienraščio kriminalinėse žiniose. Viename Danijos sostinės bute policija rado negyvą moterį. Kurį laiką nepavyko nustatyti jos tapatybės, bet vėliau buvo aptiktas jos rašytas dienoraštis. Paaiškėjo, kad moteris gyveno dvigubą gyvenimą - Švedijos mieste Malmėje ji turėjo šeimą, vyrą ir kelis vaikus, tačiau kartkartėmis išvykdavo į Kopenhagą, kur vartodavo narkotikus ir užsiimdavo prostitucija.

Rašytojas M. Ivaškevičius ne pirmą kartą bando jėgas režisūroje. Po sėkmingo, taip pat "Naujosios dramos akcijos" inicijuoto pjesės "Malyš" pastatymo Oskaro Koršunovo teatre, jis vėl režisuoja savo pjesę. Originaliai siedamas teatro ir kino kalbą, šįkart autorius kuria šiuolaikinę psichologinę dramą, kuri kartu yra žvilgsnis iš Lietuvos į Europą, bandymas suprasti, kokie procesai mūsų laukia netolimoje ateityje, o galbūt mes juos išgyvename jau dabar.

Spektaklyje "Artimas miestas" vaidina žinomi įvairių teatrų aktoriai: Airida Gintautaitė, Dalia Overaitė, Vytautas Anužis, Arvydas Dapšys, Vesta Grabštaitė, Egidijus Bakas, Ramūnas Cicėnas. Scenografiją sukūrė dailininkė Marta Vosyliūtė.

Spektaklio sukūrimą prodiusavo "Audronio Liugos produkcija" kartu su "Intercult" tarptautinio projekto SEAS programa ir nepriklausoma Europos scenos meno organizacija "Theorem".

Premjeriniai "Artimo miesto" spektakliai festivalio programoje bus rodomi ir gegužės 21 bei 27 dienomis "Meno forto" scenoje.

Šių metų "Naujosios dramos akcijoje" taip pat rodomas premjerinis režisieriaus Cezario Graužinio vadovaujamos "cezario grupės" spektaklis pagal britų dramaturgijos žvaigždės Martino Crimpo pjesę "Pasikėsinimai į ją". Festivalyje svečiuosis ir seminarą dramaturgams surengs viena iš šiuolaikinės vokiečių dramaturgijos lyderių Dea Loher, kurios pjeses "Klaros santykiai" ir "Nekalti" pristatys režisieriai Agnius Jankevičius ir Gintaras Varnas. Festivalį užbaigs vienos žymiausių šiuolaikinio teatro grupių iš Olandijos "ZTHollandia" pirmasis pasirodymas Baltijos šalyse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją