„Džiaugiuosi, kad VPIO "Trimitas" sutiko kartu paminėti mano kūrybinį jubiliejų. Su šiuo orkestru teko ne kartą koncertuoti, tai perspektyvus kolektyvas su puikia ateitimi“ - įspūdžiais dalijosi J. Leitaitė.

Solistės, tarptautinių konkursų laureatės, repertuare įvairių stilių kamerinė muzika ir vokalinių instrumentinių kūrinių solo partijos. Šventiniuose koncertuose skambės kūriniai įprasminę Juditos Leitaitės kūrybinį kelią, tarp jų ir daina, padėjusi tapti pirmojo „Dainų dainelės“ konkurso, pirmąja laureate. Scenoje kartu pasirodys ir atlikėjos dukra, smuikininkė Paulina Daukšytė, šiuo metu studijuojanti atlikimo meno (styginių instrumentų) studijas Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje.

Mecosopranas Judita Leitaitė vaikystėje svajojo apie gydytojos profesiją, tačiau gražaus balso tembras ir pirmasis „Dainų dainelės“ konkursas atvedė į sceną. Baigė dainavimo studijas tuometinėje  Lietuvos konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija), šio meno paslapčių sėmėsi Zalcburgo Mocarteume pas žymius vokalo pedagogus Elisabeth Schwarzkopf, Carlo Bergonzi ir Tomą Krausą. Pirmoji atliko Anatolijaus Šenderovo, Osvaldo Balakausko ir kitų lietuvių kompozitorių kūrinius. Solistė yra koncertavusi daugelyje Europos šalių, taip pat JAV, Pietų Afrikoje, Izraelyje, Rusijoje, Skandinavijos šalyse, aktyviai dalyvauja įvairiuose muzikos festivaliuose, yra tarptautinių konkursų laureatė.

Savo patirtį ir žinias atlikėja dalina moksleiviams Balio Dvariono muzikos mokykloje bei studentams Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje. Solistė 2004 metais buvo apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Riterio kryžiumi.

Paklausta ar lipant į sceną vis dar kausto jaudulys, J. Leitaitė nesuabejojo: „Taip, jaudulys yra, nors tiek metų scenoje. Vis dėl to geriausia mokykla – scena.“

Judita Leitaitė tiki, kad gražiausia daina vis dar nesudainuota.

Koncertai „Su meile“, puikias emocijas dovanos:
Vasario 11 d. 18 val. - Lietuvos rusų dramos teatre, Vilniuje.
Vasario 14 d. 17 val. – Alytaus kultūros ir komunikacijos centre.
Vasario 19 d. 18 val. – Raseinių rajono kultūros centre.
Vasario 25 d. 18 val. – Šiaulių miesto koncertų salėje „Saulė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)