Šie klausimai Keistuolių teatrui nedavė ramybės visą šį 27-ąjį sezoną, kai vos tik jam prasidėjus, ištikimiausi gerbėjai iš karto pastebėjo, kad šio mylimo spektaklio repertuare nėra. Tačiau šiandien Keistuolių teatras nutraukia tylą ir oficialiai skelbia, kad šio sezono pavasarį - balandžio ir gegužės mėn. ruošiasi atsisveikinimo turui po Lietuvą su šiuo legendiniu muzikiniu spektakliu.

Ši Aido Giniočio ir Andriaus Kaniavos pjesė teatro scenoje išgyveno trylika solidžių kūrybinių metų, o 2003 m. spektaklio pagrindu taip pat buvo sukurtas vaidybinis filmas „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ (rež. V. Lekavičius). Šis spektaklis, tai istorija apie keturis laisvos sielos muzikantus - Petuchauską (Andrius Kaniava), Rainį (Dalius Skamarakas), Rexą (Aidas Giniotis), Kanopą (Aurimas Meliešius) bei jų prodiuserį Leo (Darius Auželis), mylimąją mūzą Ingą (Ilona Balsytė/ Agnė Sunklodaitė) bei scenoje muzikuojantį ir vaidinantį spektaklio kompozitorių DJ (Sigitas Mickis).

Ši muzikantų kompanija paskutinius kartus suburs savo grupę ir patirs netikėtų kuriozų, nuopuolių ir pakilimų, tikėdamiesi savo muzika nustebinti ir užkariauti visą pasaulį. Paskutinius kartus jų muzika iš 7-8 dešimtmečių, sklidina „gėlių vaikų“ romantikos ir prarastų laikų nostalgijos, spektaklyje džiugins žiūrovus, kai žymiausi to dešimtmečio užsienio kūriniai vėl suskambės lietuviškai. Paskutinius kartus jie visi kartu įsimylės tą pačią mūzą vardu Inga. Bei, žinoma, šio legendinio spektaklio atsisveikinimo turas paskutinius kartus nukels žiūrovus į laikus, kuriuos scenoje perteikė scenografė ir kostiumų dailininkė Ramunė Skrebūnaitė, kai labai „keista“ buvo turėti ilgus plaukus ir nutrintus džinsus. O uždrausta Vudstoko dvasia paskutinius kartus bandys prasiveržti pro taisyklių suvaržytą kasdienybę.

Atsisveikinti su šiuo ryškų pėdsaką Keistuolių teatro istorijoje palikusiu muzikiniu spektakliu „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ Keistuolių teatras kviečia 9-iuose Lietuvos miestuose. Atsisveikinimo turas prasidės balandžio 14 d. Jonavos kultūros centre, vėliau keliaudamas ir persikeldamas į kitus miestus: balandžio 23 d. Panevėžyje – Juozo Miltinio dramos teatre, balandžio 28 d. Alytaus miesto teatre, gegužės 6 d. Telšiuose – Žemaitės dramos teatre, gegužės 7 d. Šiaulių dramos teatre, gegužės 12, 13 d. Kaune – Girstučio kultūros ir sporto centre, gegužės 19 d. Marijampolės kultūros centre, gegužės 22 d. Klaipėdoje – Žvejų rūmų kultūros centre, o savo atsisveikinimo kelionę užbaigs ten, kur pradėjo 2002 m. – Vilniuje, gegužės 28, 29 d. savo namuose – Keistuolių teatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)