Dėl jo kaltės mokiniai nelaimėjo Europos Sąjungos projekto. Nugali kopijuotojo sąžinė. Jis prisipažįsta pavogęs švarkus. Ir mokiniai jam atleidžia. Juk jų jauna širdis - pilna meilės!

Tai - trumpas pristatymas vaizdingos ir šmaikščios komedijos - miuziklo „Avantiūra „Švietimas“, arba kuris kiškis yra pilkas“, kurį sukūrė ir pastatė 20-tosios Kauno VDURasos“ gimnazijos abiturientai, susibūrę į kūrybinę 60-ties žmonių grupę.

Šimtadienis yra puiki galimybė suvienyti abiturientų muzikinius, aktorinius ir choreografinius talentus bei parengti įdomią meninę programą. Ja paskutinį kartą mokykloje galės pasidžiaugti mokytojai ir tėvai. Galimybė kartu repetuoti, muzikuoti, kurti, bendrauti kiekvienam abiturientui suteikia daug oraus džiaugsmo. Kartu iki išnaktų praleisti repeticijų šeštadieniai ir sekmadieniai visam gyvenimui išlieka atmintyje.

Gimnazijoje jau seniai tradicija tapo tai, kad abiturientai patys sugalvoja Šimtadienio spektakliui temą, parašo scenarijų, dialogus, kuria šokius, dainas, sukuria savo laidos himną, parašo jam muziką ir žodžius.

Šiemet 20-tosios laidos talentingiausi abiturientai, baigę muzikos, choreografijos ir dailės mokyklas, susibūrė į gyvą orkestrą.

Abiturientės Viktorija Miškinytė ir Martyna Kučinskaitė surado gimnazijoje grojančius smuikais, violončele, fleita, saksofonu, trimitu, akordeonu, elektrinėmis gitaromis, būgnais, elektriniais vargonėliais. Jos vadovavo, kūrė muziką ir dirigavo orkestrui.
Rimas Andrulevičius parašė scenarijų, Greta Liutkutė - dialogus. Šokius kūrė ir juos statė Ema Nedobežkina, dainas atliko ir joms žodžius rašė solistės Ieva Ščerbinskaitė, Agnė Medėkšaitė, Eglė Laurinavičiūtė bei pritariančios vokalistės.

Šimtadienis – tai šventiška stotis kelyje į brandos egzaminus. Joje pilna svajonių, linkėjimų ir minčių apie būsimus gyvenimo išbandymus, iššūkius, sėkmes ar nesėkmes. Tačiau Šimtadienis ne tik abiturientams brangi šventė. Vienuoliktokai gimnazijoje taip pat aktyviai dalyvauja šventėje, parengia savo vyresniesiems kolegoms įvairiausias programas ir dovanas.

Sausio 29-osios rytą „Rasos“ gimnazijoje skambėjo muzika, kviečianti dvyliktokus į neįprastas vienuoliktokų parengtas pamokas. Vienus pasitiko disko stiliaus programa, kitų laukė išankstinės egzaminų užduotys, įvairios viktorinos, video filmai ir žaidimai. Visur skambėjo nuoširdus juokas ir dainos. Visiems 8-ių klasių abiturientams vienuoliktokai įteikė „pusatestačius“ ir atminimo medalius. Pagamino įvariausias erdvines vinjetes su jų atvaizdais ir Šimtadienio kalendorius su palinkėjimais kiekvienai dienai.

Atėjus vakarui visa VDU „Rasos“ gimnazijos bendruomenė sugužėjo į tūkstantinę VDU Didžiąją salę, kuri buvo sausakimša. Susirinko kelios kartos: mokytojai ir abiturientų tėvai, seneliai, broliai ir seserys. Sklido gandas apie nepaprastai gražų šiemetinį 20-tosios abiturientų laidos parengtą miuziklą, kuriame nebus fonogramų, bet visą laiką gros gyvas abiturientų orkestras.

Oficialus renginys prasidėjo Lietuvos Respublikos ir „Rasos “ gimnazijos himnais.

Žavūs vedėjai abiturientai Kotryna Visockytė ir Dovydas Bernotas kvietė į sceną kalbėtojus: gimnazijos direktorių Artūrą Sakalauską, VDU prorektorių Kęstutį Šidlauską, Kauno m. savivaldybės atstovą Vygandą Gudėną.

Abiturientų auklėtojų atstovai – Vilma Bartaševičienė ir Tomas Kentra skaitė poeziją ir nuoširdžiai linkėjo savo auklėtiniams „būti laisviems kaip paukščiams, bet visada sugrįžti į savo lizdą, būti veržliems kaip upė, bet turėti krantus“. Dvyliktokės Martynos Kučinskaitės tėveliai Aušra ir Darius Kučinskai dėkojo mokytojams už kantrybę ir jų pasiaukojantį darbą.

Vienuoliktokai pasveikino savo kolegas abiturientus nuotaikingu, labai linksmu ir šmaikščiu spektakliuku.

Šventės kulminacija tapo abiturientų miuziklas - komedija „Avantiūra „Švietimas“, arba kuris kiškis yra pilkas“. Sąmojingame, veržliame, puikiai gimnazijos meno vadovo Arūno Žemaitaičio ir choreografijos mokytojos Džinetos Šablauskienės režisuotame spektaklyje mokiniai vaidino, dainavo ir šoko kaip tikri profesionalai.

Spektaklis turėjo didžiulį pasisekimą. Juokas, susižavėjimo šūksniai ir plojimai aidėjo viso miuziklo metu. Jo pabaigoje sausakimša žiūrovų salė atsistojusi karštai plojo ir kartu dainavo 20-tosios abiturientų laidos himną:

„Išsiskirsim mes, bet ne šiandien ir ne dabar, nes dar ne laikas,
Atsisveikinsim, bet ne šiandien ir ne dabar...“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)