Jaunosios kartos atlikėjos Eglės Andrejevaitės muzikinė karjera prasidėjo įspūdingai – laurai 8 tarptautiniuose pianistų konkursuose, studijos Vokietijoje - Štutgarto muzikos ir taikomųjų menų universitete profesoriaus Konrado Richterio klasėje.

Pastaraisiais metais pianistė laimėjo LR Kultūros ministerijos stipendijas ir ypač sėkmingai pristatė užsienio kompozitorių kamerinės muzikos premjeras Lietuvoje. 2013 m. E. Andrejevaitė kartu su scenos partnere Augusta Jusionyte laimėjo specialų prizą už geriausią šiuolaikinio kūrinio atlikimą prestižiniame XX-ąjame Johaneso Brahmso kamerinių ansamblių konkurse Austrijoje.

Praėjusių metų pabaigoje E. Andrejevaitė drauge su operos soliste Viktorija Miškūnaite, obojaus virtuoze Juste Gelgotaite ir fagotininku Andriumi Puplauskiu pristatė analogų pasaulyje neturintį projektą „Coco Chanel Project“, kuris išsiskiria šiuolaikinės muzikos, šviesos, kvapų ir mados sinteze scenoje.

Šiuo metu pianistė intensyviai ruošiasi savo soliniams koncertams. Paklausta kaip pasirinko kūrinius savo koncerto programai, atlikėja sako, kad „visi kūriniai į „atėjo“ labai individualiai.

Pagroti F. Chopino pirmąją Baladę – buvo svajonė nuo mokyklos laikų. L. van Beethoveno „Appassionata“ – į širdį įkrito kūrinį išgirdus žymaus šių dienų pianisto Lang Lang koncerte Vienoje.“

Taip pat koncerto programoje išgirsite tokius žinomus kūrinius kaip J. S. Bacho Chromatinę fantaziją ir fugą d-moll, C. Debussy Images (Vaizdai) ir estų kompozitoriaus A. Paert Variacijas Arinuškos tema.

Pianistė E. Andrejevaitė įsitikinusi, jog muzika yra neatsiejama mūsų vidinio pasaulio išraiška. Atlikėja kviečia pasiklausyti fortepijoninės muzikos perlų savo koncertuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Koncertų datos:

Sausio 29 d., 18val. KLAIPĖDOJE - Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salė
Sausio 30 d., 19 val. VILNIUJE - PIANO.LT koncertų salė
Vasario 1 d., 17val. KAUNE - Kauno valstybinė filharmonija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją