Režisierius viešai prisipažino, kad nuo šiol keičia gyvenimo būdą ir yra rimtai nusiteikęs tyram vedybiniam gyvenimui.

Tuoktuvių ceremonija buvo netipiška. Joje dalyvavo būrys neatpažintų jaunuolių, jaunikio tikinimu, tai jo išrinktosios – bendraminčiai. Raudonomis kaukėmis veidus dengę jaunuoliai kėlė daug klausimų susirinkusiems, jaunųjų veidai dvelkė rimtimi ir susikaupimu. Nuotaka buvo pasipuošusi juoda suknele, o jaunikis atrodė gerokai išbalęs.

Žurnalistai užpylė O. Koršunovą klausimais apie tokį svarbų žingsnį. Ir čia Oskaras Koršonuvas atskleidė be galo keistų dalykų. Jis pasakė, kad jo mylimoji Jelizaveta gyvena jau tūkstančius metų, antikoje ji buvo žinoma kaip Antigonė, Williamas Shakespeare‘as ją ivardino Džuljetos vardu, Lewis Carroll – Alisa. Jo išrinktoji yra didžioji maištininkė, kuri Džuljetos žodžiais „Jeigu rožę pavadinsi kitu vardu, ar ji nuo to pradės kvepėt kitaip“ drąsiai žengė iš viduramžių į Renesansą. Ši skaisčioji revoliucionierė visais laikais buvo ypatingai nekenčiama vyriškame patriarchaliniame pasaulyje, ją vis buvo bandoma užmėtyti akmenimis.

Didžioji Jelizavetos Bam kaltė, pasak O. Koršunovo, tai, kad ji suabejoja racionaliuoju, loginiu pasauliu, jo tikrumu. Ji nusiteikusi prieš visas įmanomas ideologijas, kaip tikrą išpažįsta tik vienintelį meno pasaulį. Šiam pasauliui ištikimybę ir prisiekė režisierius Oskaras Koršunovas.

Spaudos konferencijos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)