Ta proga DELFI paklausė teatro meno vadovo Audriaus, kokie sunkumai jį lydėjo viso festivalio metu, kokios jo įžvalgos lietuvių humoro klausimais ir kokios perspektyvos laukia šio pozityvaus renginio kitąmet.

– Audriau, dabar jau tikrai gali pasakyti - ar lietuviai pasirengę anglakalbiam humorui?

– Manau, kad taip, pasirengę. Dėliodamas festivalio programą skyriau daug dėmesio atlikėjų profesionalumui: kalbos aiškumas, minčių dėstymas ir t.t. Viso festivalio metu salė, galima sakyti, „lūžo“ - tai įrodo, kad anglakalbystė mums nebėra barjeras.

– Kas tau pačiam labiausiai patiko šio festivalio metu?

– Sunku išskirti vieną pasirodymą, nes visus pabuvojusius ant scenos labai gerai suprantu, ką jie jaučia improvizuodami ir reaguodami į salės emocijas. Galbūt labiausiai išskirčiau amerikietį Godfrey, kuris ne tik atliko puikų stand up'ą, bet pirmą kartą atvykęs į Lietuvą per dieną sugebėjo susipažinti su vietinėmis aktualijomis: apsilankė spa, hip hopo apdovanojimuose, bendravo su vietiniais. Visas žinias apie Lietuvą jis panaudojo savo pasirodyme - tai tikrai yra aukštas pilotažas. Ir beje, labai apsidžiaugė, kad Lietuvoje jis yra ne Godfrey, o Godfrėjus!

– Ar kitąmet festivalyje pamatysime daugiau lietuvių komedijos atstovų?

– Sunku pasakyti, nes nežinau jų tiek daug Lietuvoje - stand up žanras čia yra labai naujas lyginant su Vakarų šalimis, kur žanro tradicijos siekia daugiau nei 40 metų. Jeigu yra pasiūlymų šiuo klausimų, prašau, rašykite „Vilnius Comedy Fest“ Feisbuko paskyroje - aš už lietuvius humore.

Bet kokiu atveju šis festivalis yra tarptautinis komedijų festivalis. Beje, labai maloniai likau nustebintas Olego Šurajevo pasirodymu. Visi sirgome už Olegą, palaikėme ir matomas Olego jaudulys prieš pasirodymą bylojo apie jo profesionalų požiūrį ir norą maksimaliai susikoncentruoti į gerą rezultatą. Jo atnaujinta programa mums visiems išspaudė juoko ašaras.

– Panašu, kad jau esi tikras, jog ir kitąmet organizuosi komedijų festivalį.

– Taip, tikslas yra toks - padaryti šį festivalį kasmetiniu, jį auginti ir plėsti. Tai apskritai yra pirmasis metų festivalis - norisi, kad jis taptų įkvėpimu ir pozityvių minčių užtaisu visiems metams į priekį.

– Ko kitais metais bus daugiau, o ko mažiau?

– Kadangi tai pirmasis „Vilnius Comedy Fest“ komandos organizuotas festivalis, turbūt padarėme nežymių klaidų, kurių tikrai išvengsime kitais metais. Buvo ir tokių žiūrovų, kuriems skardinė rankoje buvo stipresnis užtaisas nei pasirodymas. Bet kokiu atveju pozityvūs atgarsiai po pirmojo festivalio jau sklando.

– Šio festivalio misija tik smagiai pasijuokti?

– Turėdami galimybę stebėti talentingus, kūrybiškus ir skirtingus atlikėjus, galime išsivaduoti iš provincialaus kažkieno suformuoto mėgėjiško humoro, ant kurio augo kartos. Matosi, kad žmonės priima, supranta skoningus dalykus, juos tai uždega.

Kalbant apie skirtingų kultūrų humoro supratimą - tavo žmona Šorena taip pat buvo festivalyje - kas jai, kaip kitos kultūros atstovei, patiko labiausiai?

Žinoma, kad lietuviai, nes aš jos vyras. O jeigu rimtai, kiekviena diena Šorenai labai patiko, nors visos jos ir buvo skirtingos. Vieną dieną nuo juoko skaudėjo veido raumenis, kitą dieną stebėjomės subtilesniu britišku talentu ir t.t. Ji net giminių iš Gruzijos pasikvietė į šį festivalį. Taigi kitąmet festivalyje tikimės ir daugiau gruzinų! 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)