Gegužės 24-ąją Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčioje rengiama "Sakralinės poezijos" popietė. "Poezijos pavasaris" ne atsitiktinai pirmą kartą įžengs į šventovę.

"Norime parodyti, ką apie Dievą, amžinybę kitomis sakralinėmis temomis rašo geri poetai, nes šiuo metu labai daug eilėraščių šiomis temomis rašo prasti autoriai", - Eltai sakė Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Petras Palilionis.

Gegužės 25-ąją trijų rašytojų - Salomėjos Nėries, Bernardo Brazdžionio ir Balio Sruogos memorialinėse sodybose tuo pat metu vyks literatūrinės popietės "Kur gyveno ir kūrė klasikai". Panašių renginių būta ir anksčiau, tačiau visiškai naujas sumanymas laukia kitą dieną.

Gegužės 26-ąją Kauno menininkų namuose vyks popietė "Tarp dviejų mūzų". Šiame renginyje savo eilėraščius pristatys apie 15 Kauno rašytojų, kurie paprastai yra laikomi prozininkais.

Vis tik labiausiai laukiamas gegužės 27-ąją vyksiantis tradicinis "Poezijos pavasario" laureato vainikavimas, kasmet rengiamas Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje. Laureatas turėtų būti pagerbtas ąžuolų vainiku, bet jei šiemet ąžuolų lapai nespės išsprogti, pasak P. Palilionio, bus dedamas laurų vainikas. Be to, laureatui bus įteikta 4 tūkst. litų premija, įsteigta Kauno miesto savivaldybės.

Šiais metais laureatu taps vienas iš šių trijų poetų - vilnietis Leonardas Gutauskas už poezijos knygą "Infine", palangiškė Elena Karnauskaitė už knygą "Iš Smilčių" arba kaunietė Daiva Čepauskaitė už eilėraščių knygą "Nereikia tikriausiai būtina". Likę du pretendentai bus apdovanoti rėmėjų - dienraščio "Kauno diena" bei "Kauno radijo ir televizijos" prizais.

Pernai jubiliejinio - 40-ojo "Poezijos pavasario" laureatu tapo poetas ir vertėjas Alfonsas Maldonis už poezijos rinktinę "Tirpstantys ledynai".

Pirmadienį Vilniuje prasidedantys "Poezijos pavasario" renginiai vyks dvi savaites, Vilniuje ir Kaune jų numatyta daugiau kaip 30, o visoje Lietuvoje ir už jos ribų - apie 80. Baigiamasis festivalio vakaras - gegužės 29 dieną Vilniaus universiteto Sarbievijaus kieme.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją