Režisierės Augustinos Kinderytės ir meno vadovės Zitos Butiškytės iniciatyva šis, kol kas bevardis, teatras jaukią pastogę rado Garliavos sporto ir kultūros centre. „Pokalbiai prie raudonos staltiesės", - tai pirmasis veiklą tik pradedančios komandos pasirodymo pavadinimas. Ir pirmi vos pusvalandį trunkantį pasirodymą išvydo Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Trečiojo amžiaus universiteto studentai.

Teatro debiutui sukurtas asociacijų žaidimas gimė po ilgų kūrybinių ieškojimų. Kaip aplinka formuoja kiekvieną iš mūsų? Kas teisus, o kas ne? Šie klausimai keliami žaidimo stebėtojams bei dalyviams. Originalius tekstus, teatro kūrėjams įkvėpė seni anekdotai, jaunatviškos Mantvydo Leknicko ir svajingos Algimanto Mikutos eilės.

„Išgirdus žodžius „raudona spalva", kiekvienam žmogui kyla skirtingos asociacijos. Taip ir spektaklis yra apie skirtingų kartų, skirtingos aplinkos supamus asmenis, kurie tiki tik savo spalva ir savo tiesa. Komiški nesusipratimai bei aršūs ginčai kyla dėl skirtingai suvokiamos tiesos, charakterio savybių", - pasakojo režisierė.

Garliavos teatras, dar neturintis pavadinimo, laukia originalių pasiūlymų. Į mėgėjiško teatro trupę kviečiami ir neabejingi vaidybai, norintys save išreikšti nauji nariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją