Muziejus toks neformalus, kad čia apsilankantys moksleiviai kartais parsiveža į mokyklą kokį piešinį, idant laisvalaikiu jį galėtų patyrinėti nuodugniau.

"Čia lankytojai yra visiškai laisvi, nėra nei konformizmo diktatūros, nei apsaugininko prie kiekvieno piešinio - čia tu gali paliesti meną", - sako parodos organizatorius Pascalis Rigeade'as.

Garonos upės krantinėje, Bordo priemiestyje Beglė stovintis muziejus šį savaitgalį duris atvers vėlai vakare, kaip ir dar maždaug 1200 muziejų, dalyvaujančių pirmojoje visą Europą apimančioje akcijoje "Muziejų naktis".

Jo ekspozicijoje rodomos skulptūros, pagamintos iš kamščių, dažyti akmenys, grafitai ir kančios iškreiptų žmonių portretai, jau pabuvoję Bratislavoje bei Zagrebe. Šia paroda domisi ir Maskva.

Šiuo metu minėtasis muziejus yra sukaupęs daugiausia tokio pobūdžio kūrinių visoje Prancūzijoje - jo archyvuose guli 11 tūkst. darbų. "Tai puiki proga parodyti šiuos darbus, kurie buvo atlikti neturint nė menkiausio ketinimo juos eksponuoti", - teigė P.Rigeade'as.

Parodos rengėjas teigia turįs tikslą muziejų demistifikuoti ir "padaryti šiuos darbus prieinamus" visiems.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją