Režisierius Rimas Tuminas kreipėsi į Lietuvos Respublikos Kultūros ministrą Šarūną Birutį dėl galimybės Vilniaus mažojo teatro scenoje jubiliejinių renginių metu eksponuoti ir vieną unikaliausių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių – scenos uždangą. Tai būtų unikalus ir vienintelis atvejis, kai šis šedevras grįžta namo. Ši uždanga prieš daugiau nei šimtą metų sukurta paties M.K.Čiurlionio Vilniaus mažojo teatro pastate 1909m. Šiandien uždangos originalas saugomas ir eksponuojamas M.K.Čiurlionio dailės muziejuje Kaune.

2015m. Vilniaus mažasis teatras sulauks daugybės svečių ir kultūros mylėtojų ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio. O tai dar viena unikali proga ne tik pasidžiaugti šiandien kuriančiais menininkais, bet ir prisiminti, kokie laikui nepavaldūs kūriniai čia gimė prieš daugiau nei šimtą metų. „Labai norėtųsi jais pasidžiaugti su teatro bendruomene ir Lietuvos visuomene ir ne kur nors kitur, o mūsų teatre. Čia, kur tapė pats Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Mūsų teatro scena galėtų būti atvira nuo ryto iki vakaro. Teatro salėje galėtų vykti žmonių susitikimas su čia gimusiu didžiausio formato Čiurlionio kūriniu, skambant jo muzikai. Kiti metai – jubiliejiniai ir mūsų teatrui, ir Čiurlioniui: 140-osios dailininko ir kompozitoriaus gimimo metinės ir 25 –asis Valstybinio Vilniaus mažojo teatro jubiliejus. Įdomu ir tai, jog Vilniaus mažasis teatras yra devyniom dienom vyresnis už atkurtą Lietuvos Respubliką. Jo gimtadienis – 1990 kovo 2 dieną“, - sako Rimas Tuminas.

Čiurlionio scenos uždanga, 1909, kurta “Rūtos“ draugijai, veikusiai Vilniuje, adr. Šv.Jurgio pr.22 (dabar – Gedimino pr.22).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)