Tarptautinis festivalis vyks gegužės 15-29 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, kituose šalies miestuose bei "lietuviškose salose" Lenkijoje.

"Poezijos festivalis - šėlsmas jauniesiems ir viduriniosios kartos kūrėjams", - spaudos konferencijoje sakė viena festivalio organizatorių Birutė Jonuškaitė. Pasak jos, vyresniųjų poetų kūryba sudėta į šių metų "Poezijos pavasario" almanachą, kuris bus pristatytas pirmadienį.

41-ojo "Poezijos pavasario" renginiai prasidės Vilniaus universiteto Botanikos sode. Viena festivalio organizatorių Janina Rutkauskienė žadėjo įdomią ir jaukią šventę, jei bus šalta - ir su karštos arbatos puodeliu.

Festivalio metu įvairiuose miestuose vyks diskusijos apie kūrybą, aktorė Birutė Mar gegužės 18 dieną parodys spektaklį Salomėjos Nėries dienoraščių ir eilėraščių motyvais "Poetė", veiks parodos, Lietuvos bažnyčiose skambės sakrali poezija, o savo kūryba su klausytojais dalinsis ne tik poetai, bet ir eilėraščių parašę prozininkai.

Paklausyti poetų eilių bus galima ne tik dienomis, bet ir naktį - Rašytojų klube Vilniuje gegužės 25 dieną bus surengta vakaronė "Eilėraščiai per naktį". Beje, iš tradicinių erdvių išsiveržę jauni poetai trečius metus poezijos šventę surengs Pilaitės miške Vilniuje, literatūrinės popietės vyks memorialinėse klasikų sodybose Kaune - S.Nėries, Bernardo Brazdžionio ir Balio Sruogos.

Kaip ir kasmet poetai bus pagerbti įvairiomis premijomis - S.Nėries, eseistikos, apdovanojimais skaitovui, festivalio debiutantui bei kitais.

Gegužės 27 dieną Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje, bus paskelbtas "Poezijos pavasario" laureatas. Šiemet į šį apdovanojimą pretenduoja Leonardas Gutauskas už poezijos knygą "Infine", Elena Karnauskaitė už knygą "Iš Smilčių" ir Daiva Čepauskaitė už eilėraščių knygą "Nereikia tikriausiai būtina".

Festivalio rengėjai pastebėjo, jog į "Poezijos pavasarį" kasmet daugėja į festivalį norinčių atvykti užsienio poetų. Šiemet kviesdami svečius, festivalio rengėjai parinko keletą turinčių sąsajų su Lietuva - iš JAV atvyks prieš kelis metus Vilniaus pedagoginiame universitete dėsčiusi Julie Kane (Džiuli Kein), britė Menna Elfyn, kurios knyga neseniai buvo išleista lietuvių kalba, Nyderlandų ambasados Lietuvoje surengtoje rašytojų vakarienėje dalyvavęs olandas Willemas van Toornas bei kiti.

Festvalio "Poezijos pavasaris" baigiamasis vakaras vyks Vilniaus universiteto Sarbievijaus kieme gegužės 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją