Gruodžio 6 d. 14 val. įvyks susitikimas su jauna dailininke Mykole Ganusauskaite.

Susitikimo metu menininkė pristatys savo kūrybą, papasakos apie Paryžiaus aukštąją nacionalinę menų mokyklą, pieš ir pasidalins savo mintimis apie peizažo žanrą bei taikomus metodus kuriant.

Kaune gimusi tapytoja studijavo Vilniaus dailės akademijoje, 2008-2013 m. – Paryžiaus aukštojoje nacionalinėje menų mokykloje, yra šios mokyklos menų magistrė. Dideli Q14 autorės peizažai eksponuojami Q14 parodose Bastėjoje ir Arkoje. Menininkė sako, kad ją „domina Lietuvos gamtos paprastumas, kuriame ir slypi visas jos grožis. Tai mano vidiniai, bet tuo pačiu ir realūs peizažai“.

M. Ganusauskaitė Paryžiuje 2011 m. dirbo su „The Film Gallery“ – eksperimentinio kino meno galerija, kuri bendradarbiauja su Jonu Meku, surengė autorinių parodų Lietuvoje ir Prancūzijoje. 2013-2014 m. Mykolė dalyvavo parodose „Peizažo mimikrija“ Juškaus galerijoje, „Translation part 2, menamos istorijos“ Užutrakio dvare, „Take a BITE of Vilnius“ galerijoje DSG, jos video darbas „Barkodas“ per Danijos lietuvių dienas buvo rodomas laisvajame mieste Kristianijoje, Kopenhagoje, „Lietuvių dienų parodoje“ Godsbanen kultūros centre Orhuse (Danija), „Jaunojo tapytojo prizo 2013“ finalininkų parodoje ŠMC Vilniuje, parodoje „Esama nebūtis“ Kauno Fluxus ministerijoje, „Mikro salone“ galerijoje „L'Inlassable Galerie“ Paryžiuje ir kt. Mykolė veda kūrybines dirbtuves, jos projektas „Kontūrai“ įgyvendintas Danijoje „Spire“ festivalyje ir Lietuvoje.

Gruodžio 13 d. Bastėjoje įvyks susitikimas su performansų meno grupe Cooltūristės ir jų vadove Laima Kreivyte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją