Fotomenininkas Algis Kriščiūnas garsėja ne tik įsimintinomis nuotraukomis „Panelės“ žurnale, bet ir iliustracijomis knygoms bei popart'o paveikslais. Būtent šie didelio formato darbai ir patraukė ne vieno Lietuvos meno žinovo akis, o dabar iškeliavo į Airiją.

Tapytojas, skulptorius ir iliustratorius Rimas Valeikis, „Ikonų“ projektui pasirinkęs monochrominės tapybos techniką, nustebino visiškai kitokio, sau neįprasto stiliaus darbais.

Airijos valstybinėje Farmleigh galerijoje, įsikūrusioje buvusiuose Guinessų rūmuose, tokio žanro kūriniai atrodo kiek neįprastai - jų modernumas žaviai kontrastuoja su senovine architektūra.

„Mums labai patinka šitas kontrastas - jis tik sustiprina paveikslų šiuolaikiškumo įspūdį“,- sako Farmleigh galerijos parodos kuratorė Jurga Rakauskaitė.

Paroda Dublino Farmleigh Motorhouse galerijoje veiks iki Naujųjų metų.

Algio Kriščiūno ir Rimo Valeikio parodos atidarymo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)