Nuo šeštadienio vidurdienio iki dešimtos valandos vakaro truksiančio projekto autorius paskaitų, kino, videomeno ir fotografijos formomis tiria įvairias naujojo individo - Žemės gyventojo būsenas, naudodamasis savo tobulinamu neuroestetikos metodu.

"Kaip žinoma, meninė kūryba veda į vidinį "aš" pasaulį, ir šis vidinis "aš" yra visa apimantis, nesibaigiantis kūnu, o besitęsiantis į interaktyvias, už kūno esančias erdves. Daiktų pasaulis skirtas rankoms, vizualinis peizažas - akims, o kalba ir kultūra - smegenims", - sako performanso autorius. Jis yra įsitikinęs, kad menininko vaidmuo - išplėsti meno sampratą, kadangi menas nuolat plečia žmogaus ir jo proto galimybių pasaulį.

V. Naidičo darbai buvo eksponuojami tokiose institucijose kaip "Whitney" meno muziejus Niujorke, "Palais de Tokyo" Paryžiuje, Liudvigo muziejus Kelne, Los Andželo grafystės meno muziejus, "Walker" meno muziejus Mineapolyje (JAV) ir kt.

Prieš dešimt metų V. Naidičas pradėjo dėstyti neuroestetiką Vizualiųjų menų mokykloje Niujorke, o dabar kuria pirmąjį Neuroestetikos fakultetą Goldsmitų universitete Londone ir čia rengia pirmąją neuroestetikos konferenciją, vyksiančią gegužės 20-21 dienomis.

Be to, menininkas redaguoja žurnalą "The Journal of Neuro-aesthetics", kuriame rašoma apie meno kūrinių ir smegenų veiklos ryšį. Neseniai JAV išleista V. Naidičo tekstų rinktinė "Blow-up: Photography, Cinema and the Brain" ("Išdidinta: fotografija, kinas ir smegenys").

Vilniuje pristatomas naujausias V. Naidičo darbas "Žemės planetos gyventojas" šį rudenį bus rodomas autoriaus gimtajame Niujorke.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją