Maestro V. Kernagis per savo gyvenimą parašė daugiau nei 120 dainų. Daugelis jų yra įaugusios į kraują ne vienam lietuviui. Kad jos dar ilgai gyvuotų, V. Kernagio fondas išleido trijų tomų sunkiasvorę antologiją „Vytautas Kernagis. Natos“.

Ši antologija yra pirmoji pagalba tiek pradedančiam dainuoti, groti ir kurti, tiek mažo miestelio muzikos mokytojai, tiek scenos grandui, tiek kiekvienam, kurio galvoje vis dar aidi Maestro dainos. Visi žodžiai, visos natos, visi akordai tiek gitarai, tiek fortepijonui sugulė į labai svarbų dokumentą Lietuvos muzikos istorijoje. Dokumentą, kurį surašė Maestro bendražygis, „apkasų draugas“ kompozitorius Andrius Kulikauskas.

Vakaro metu atidaryta net 40 fotografijų iš Vytauto Kernagio gyvenimo pristatanti paroda, jau apkeliavusi didelę Lietuvos dalį, kiekvienam atskleidė tokį pažįstamą, tokį artimą ir tuo pačiu vis kitokį, skirtinguose amplua pasirodantį menininką. V.Kernagiui iškeliavus į amžinybę, Lietuvos fotomenininkai susivienijo ir siuntė turimas gražiausias fotografijas, kuriose užfiksuotas Maestro ne tik koncertų, renginių metu, bet ir kasdieniniame gyvenime.

Vakaro metu gyvai skambėjo ne viena žinoma V. Kernagio daina. Dainomis dalinosi kompozitorius Andrius Kulikauskas, dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas, jaunieji atlikėjai: Justė Kazakevičiūtė, Žilvinas Ališauskas, grupė „Baltos varnos“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)