Šiais metais premijos laureatu tapo Virginijus Kinčinaitis. Prieš 15 metų baigęs Vilniaus dailės akademiją, meno istorijos ir teorijos specialybę, V. Kinčinaitis aktyviai dalyvauja visuomeninėje, ekspertinėje ir kitoje taikomojoje mokslinėje veikloje. Virginijus išleido ir dvi monografijas: „Interpretacijos. Postmodernizmas, Vizualinė kultūra, dailė” (2001 metais) ir „Vizualinės kultūros kon/tekstai“ (2007 metais).

Nuo 2000 metų V. Kinčinaitis parengė kelias dešimtis teorinių, kultūrologinių, kritinių straipsnių knygoms ir periodikoms. Ne ką mažesnis įvykdytų darbų skaičius atsispindi ir parengtuose pranešimuose mokslinėse konferencijose, seminaruose. Savo, kaip specialisto, kvalifikaciją menininkas kėlė ir tobulino ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų: dalyvavo seminaruose Austrijoje, Didžiojoje Britanijoje.

Žinoma, šventinis apdovanojimų vakaras nepamiršo paminėti ir kitų menininkų. Sąjungos premijas gavo Vytautas V. Stanionis ir Algimantas Aleksandravičius.

Už didelius nuopelnus Lietuvos fotografijos menui apdovanojimai skirti Irenai Giedraitienei ir Algimantui Žižiūnui. Už didelius nuopelnus Lietuvos fotografijos menui ir Vyto Luckaus kūrybos išsaugojimui bei sklaidai premija keliavo į Tatjanos Luckienės rankas. Neliko nepastebėti ir svečiai iš užsienio. Už didelius nuopelnus Lietuvos fotografijos meno sklaidai bei tarptautiniam pripažinimui, pagerbti latvis Gunars Binde ir Garik Avanesian iš Armėnijos / Čekijos Respublikos.

Renginyje taip pat pristatytos trys parodos, atspindinčios šiandienos fotografų kūrybą. Rotušės pirmajame aukšte lankytojus pasitiko Arūno Baltėno fotografijų paroda „Namų tyloj“, antrame aukšte – Algirdo Šeškaus paroda bei „KAUNAS PHOTO“ festivalio paroda „1974-ųjų karta“.

Ruošiantis „KAUNAS PHOTO“ festivalio vienuoliktajam sezonui, jo vadovas Mindaugas Kavaliauskas susisiekė su daugybe dokumentinės fotografijos kūrėjų, kurie buvo arba dalyvavę ankstesnėse festivalio laidose, arba buvo jau įtraukti į būsimų dalyvių sąrašą ir taip subūrė „1974-ųjų kartos“ projekto vienuoliktuką. Vilniaus rotušėje rodoma sumažinta ir šiek tiek modifikuota parodos versija: Simon Roberts (Jungtinė Karalystė) „Mes Anglai“, Nick Hannes (Belgija) „Žmogaus tęstinumas“, Kirill Goločenko (Ukraina / Vokietija) „Ukrainietiškas proveržis, Kačalka, 7 Km“, Przemyslaw Pokrycki (Lenkija) „Virsmų ritualai“, Gintaras Česonis (Lietuva) „Sutikti miestai“, Vitus Salošanka (Baltarusija / Vokietija) „Svajonių šalis“, Mindaugas Kavaliauskas (Lietuva) „travel'AIR“. Tai fotografai, gimę 1974 metais, kurie šiemet tampa keturiasdešimtmečiais.

Apdovanojimų akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)