Šiame miuzikle gyvai groja, šoka ir dainuoja net šešiolika Keistuolių teatro aktorių, susitinka visos keturios teatro kūrėjų kartos, nuo pirmosios kartos atstovų Dariaus Auželio ir Aido Giniočio iki jaunų, tik šiais metais prie Keistuolių teatro prisijungusių aktorių.

Pagrindiniame - Juozapo vaidmenyje – charizmatiškasis aktorius ir grupės „Liūdni slibinai“ narys – Dominykas Vaitiekūnas.

„Miuziklas man yra pats mėgstamiausias ir artimiausias žanras scenoje. Mane labai nudžiugino kvietimas dalyvauti šio Keistuolių teatro miuziklo kūrybiniame procese. „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ yra vienintelis spektaklis, kuriame aš vis dar vaidinu scenoje, nes daugiau nevaidinu jokiame kitame pastatyme“, – prisipažįsta aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Miuzikle netradiciškai, šiuolaikiškai ir intriguojančiai pateikiama žinoma Biblijos istorija apie Juozapą, kurį jo paties broliai pardavė į vergiją. Tai įspūdingų nuotykių kupinas pasakojimas visai šeimai, mokantis tikėti svajonėmis ir jų išsipildymu. Šio muzikinio kūrinio dainos ir muzika žinomos visame pasaulyje, o daina „Any Dream Will Do“ tapo Brodvėjaus metų daina dar 1981 metais.

Aktorė Judita Urnikytė, pasakodama apie šio pastatymo kūrybinį kelią, teigia, kad „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ ilgiausiai statytas spektaklis Keistuolių teatre. „Pradėjome jį kurti dar būdami trečio kurso studentais, kai studijavome pas Aidą Giniotį ir Vladą Bagdoną. Vėliau Keistuolių teatre kaip aktorių kurso diplominį darbą pristatėme antrą miuziklo variantą. Po to sekė trečiasis variantas - Kalėdinis Keistuolių teatro spektaklis, kuriame ir prisijungė Dominykas Vaitiekūnas, o po Naujų metų repeticijos vyko toliau ir Keistuolių teatro scenoje gimė miuziklas „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ toks, koks yra šiandien“.

Artimiausiu metu šį miuziklą visai šeimai „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ Keistuolių teatre galima išvysti lapkričio 9 d. (sekmadienį) 15 val.

Reportaže „Keisti veidai“ mintimis apie miuziklą ir jo užkulisius dalinasi aktoriai Judita Urnikytė ir Dominykas Vaitiekūnas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)