Geriausios jaunos aktorės vardą šiemet pelniusi Agnė Šataitė sako, jog Severiutės vaidmuo jai ypatingai brangus, o įvertinimas – didelis paskatinimas.

„Toks įvertinimas man yra tarytum legendinės režsierės Dalios Tamulevičiūtės palaiminimas ir patvirtinimas, kad aktorystė yra mano kelias. Esu laiminga žinodama, kad man patikėtas Severiutės vaidmuo sujaudina jautriausias žiūrovo sielos stygas. Kol kas tai vienas brangiausių mano vaidmenų“, - sako Agnė Šataitė. Dalia Tamulevičiūtė buvo viena iš komisijos narių kai Agnė Šataitė laikė stojamuosius į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

„Dėdės ir dėdienės“ – vienas naujausių Gabrielės Tuminaitės režisuotų darbų, kurio premjera Vilniaus mažajame teatre įvyko šių metų vasarį. Tai – klasikinis kūrinys vertas tikro literatūros ir teatro gurmano dėmesio. Į “Dėdes ir dėdienes” žiūrovai grįžta po keletą kartų, nes jie ten randa tą šviesos šaltinį, kurio mažai beliko šiuolaikiniame mene ir kultūroje.

Varėnoje kasmet pagerbiamas iš čia kilusios ir amžinojo poilsio į gimtinę sugrįžusios žymios lietuvių režisierės ir teatro meno pedagogės Dalios Tamulevičiūtės atminimas. Šiemet čia vyko jau penktasis Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalis, kurio metu buvo parodyti 22 spektakliai, paskelbta 18 nominacijų, iš kurių net trys atiteko Vilniaus mažojo teatro aktoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją