Mokslininko teigimu, rašytojas simpatizavo H. Bushnelliui, tačiau daugiau detalių apie galimus jų santykius nežinoma.

O. Wilde‘s dvejiems metams kalėjimo buvo nuteistas 1895 metais – už homoseksualumą.

Viename laiške rašytojas mini „nediduką tamsiaplaukį vyruką“, kuris, kaip spėjama, buvo paprastas darbininkas H. Bushnellis. Minėtasis jaunas vyras laikotarpiu nuo 1892 iki 1911 metų laisvės atėmimo bausme buvo nuteistas net 21 kartą – už vagystes.

Tais laikais kaliniai įprastai fotografuojami nebuvo, tačiau H. Bushnellis, kuris buvo nuolatinis kalėjimo svečias, tokios garbės nusipelnė. Neseniai uždaryto Redingo kalėjimo archyvuose mokslininkams pavyko rasti septynias jo nuotraukas.

Asmeniniai santykiai

160-ojo O. Wilde‘o gimtadienio proga profesorius P. Stoneley‘is kalbėjo: „Kas iš tikrųjų siejo O. Wilde‘ą ir H. Bushnellį, mes nežinome. Tačiau Viktorijos laikais kaliniams buvo griežtai draudžiama įkalinimo įstaigose bendrauti vieniems su kitais – juo labiau kartu dirbti, valgyti ar megzti asmeninius santykius. Žinoma tik tiek, kad O. Wilde‘as jauną vyrą minėjo savo laiškuose, o, paleistas iš kalėjimo, jam siuntė pinigų. Manyti, kad jie vėliau susitiko, neturime pagrindo.

Įrašai apie Charleso Wooldridge‘o – kario, kurio mirtis tapo O. Wilde‘o kūrinio „The Ballad of Reading Gaol“ įkvėpimo šaltiniu – baigtį taip pat rasti archyve. Įrašuose, kuriuose detaliai aprašoma eilinio Wooldridge‘o egzekucija, kalėjimo gydytojas pabrėžia, kad jis turėjo „gana ilgą“ kaklą.

Tyrimo metu daug sužinota apie Viktorijos epochos kalėjimų sistemą, kurią taip kritikavo O. Wilde‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)