„Jeigu manęs paklausia, ar aš esu laiminga, aš visada atsakau, kad žmogus yra laimingas tiek, kiek galvoja esąs laimingas. Ir aš manau, kad esu laiminga“ – teigiamu požiūriu užkrečia aktorė Ilona Balsytė. Muzika - neatsiejama Keistuolių teatro dalis, lydinti teatrą nuo pirmųjų žingsnių, būtent todėl Keistuolių teatras, atsižvelgdamas į vieną pagrindinių teatro funkcijų – visuomenės švietimą ir ugdymą, pristato šį naują, edukacinį, muzikinį projektą – atviros pamokos „Profesionalai vaikams“. Tai galimybė sužinoti apie įvairius muzikos instrumentus iš šios srities profesionalų lūpų bei kartu pažinti pasaulį, įvairių tautų muziką ir šokius.

Už šių pamokų vairo stojusi aktorė Ilona Balsytė pasakodama, kaip gimė ši idėja, teigia: „Mokydama vaikus muzikos turiu juos supažindinti su įvairiais muzikos instrumentais ir supratau, kad jeigu rodau muzikos instrumento nuotrauką ir paleidžiu jo įrašą, tuomet vaikai lyg ir supranta, lyg ir susidomi, bet tai pilnai jo nepaveikia, nes instrumento paveikslėliu ir įrašu negali atskleisti instrumento esmės. Taip gimė idėja parodyti ir pristatyti instrumentus iš pačios gražiausios pusės, kai instrumentu groja tikras profesionalas, kuris jau daug metų valdo ir nesiskiria su instrumentu, todėl stipri meilė, jaučiama tam instrumentui, persiduos ir kiekvienam aplinkiniam.“

Pirmoji atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Įkvepiantys pučiamieji“ spalio 26 d. 15 val. į svečius pakvies varinių pučiamųjų kvinteto „Opera B®ASS“ narius, talentingus Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro atlikėjus: Tomą Karką, Mindaugą Valaitį, Paulių Batvinį, Andrių Stasiulį ir Sergėjų Kirsenką, kurie pristatys tromboną ir tūbą.

Antroji atvira pamoka „Profesionai vaikams. Stebūklingoji fleita“ lapkričio 30 d. 15 val. į svečius pakvies grupę „Saulės broliai“. Grupės narys, talentingas muzikos kūrėjas ir improvizuotojas bei fleitų ir dūdelių kolekcionierius Saulius Petreikis pamokoje pristatys iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas fleitas.

Trečioji atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Gražuolė gitara“ gruodžio 28 d. 15 val. į svečius pakvies vieną geriausių gitaros virtuozų Lietuvoje – Martyną Kuliavą, kuris pademonstruos įvairių tipų gitaros skambesius: klasikinės, elektrinės, ispaniškos, dvylikos stygų, bosinės.

„Šiandien muzikos aplink mus yra labai daug, tačiau kiek mes ją jaučiame, suvokiame, girdime ir kaip muzika mus veikia. Aš manau, kad muzika turi daug daugiau stebuklingų galių nei šiandien mes gauname iš jos. Todėl organizuodama pamokėles aš galvoju apie vaikus, kai jie taps suaugę, kad jie priartės prie muzikos ir bus kūrybingi, lankys visokios muzikos koncertus, pažins muziką ir gebės priimti muzikos teikiamus stebuklus.“, - projekto lūkesčiais dalinasi muzikinių atvirų pamokų idėjos sumanytoja Ilona Balsytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)