Teatro meno vadovas Aidas Giniotis svarstydamas, kokia šio ilgaamžiškumo paslaptis teigia: „Aš manau, dėl to, kad mes niekada nedirbome vien tik dėl rezultato, tačiau katu visados mėgavomės tuo, ką darome. Manau, kad tas savaiminis spontaniškas judėjimas, tas kunkuliavimas leidžia teatrui ilgai gyventi”.

Jau įkopęs į trečią gyvavimo dešimtį, Keistuolių teatras užaugino ne vieną tiek žiūrovų, tiek kūrėjų kartą. Iki šiol turėjęs 3 kūrėjų kartas,šį sezoną pristato kūrybinės trupės papildymą. Į sceną žengia ką tik Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigę aktoriai ir režisieriai. Vienas iš Keistuolių teatro įkūrėjų – Aidas Giniotis, kalbėdamas apie naują kūrėjų kartą, teigia: „Sakoma, teatras priklauso nuo jauno kraujo, o koks yra jaunas kraujas, toks yra teatras. Iš tikrųjų tik jaunas kraujas, tik jauni žmonės teatre kažką keičia, formuoja naują veidą ir neleidžia pasenti jau 27 sezonus”.

Scenoje turėsime progą sutikti ir susipažinti su šiais ketvirtos kūrėjų kartos atstovais: Egle Kižaite, Mantu Zemlecku, Gelmine Glemžaite, Severina Špakovska, Birute - Belada Tauteryte, Gabija Urniežiūte, Danu Kamarausku, Jurgiu Marčėnu, Gabrieliumi Zapalskiu.

Pirmąją sezono premjerą Keistuolių teatro scenoje kuria debiutuojanti jauna režisierė Eglė Kižaitė. Ji stato spektaklį „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro” pagal italų klasiko Giovanni Boccaccio „Dekameroną”.

Šį kartą Keistuolių teatre spektaklis pažymėtas specialiu ženklu "N-14", kas nurodo, kad kūrybinė trupė nusiteikusi provokuoti susirinkusį žiūrovą. Šis naujas pastatymas ieškos sąsajų ir kalbės apie dvi, iš pirmo žvilgsnio sunkiai sugretinamas, temas: kūniškąją ir dieviškąją meilę. Verta paminėti, kad spektaklis „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro” II-ąjame tarptautiniame teatrų festivalyje „Vasara 2014” pelnė žiūrovų simpatijų prizą. Šią premjerą Keistuolių teatras ir spektaklio koprodiuseriai – Lietuvos muzikos ir teatro akademija pristatys spalio 2, 3 dienomis 19 val.

Jaunieji kūrėjai taip pat įneš permainingų vėjų Keistuolių teatro žiūrovų pamėgtuose spektakliuose: „Geltonų plytų kelias”, „Škac, mirtie, visados škac” ir kt. Ar žinojote, kad spektaklio daina „Geltonų plytų kelias” buvo sukurta prieš 30 metų, taigi šį sezoną legendinis muzikinis spektaklis vaikams švenčia savotišką 30 metų pirmųjų spektaklio kūrybinių idėjų sukaktį. Šiame pastatyme naujieji „keisti veidai” įkūnys ir perims pagrindinių personažų: Doroti, Šiaudinės kaliausės ir Geležinio medkirčio, vaidmenis. Lietuvių klasikos spektaklis „Škac, mirtie, visados škac” pagal Sauliaus Šaltenio pjesę tai pat sulauks pasikeitimų spektaklio kūrybinėje sudėtyje. Šiame Algirdo Latėno režisuotame spektaklyje pasirodys: Mantas Zemleckas, Gabija Urniežiūtė, Jurgis Marčėnas ir Gabrielius Zapalskis. Žiūrovai, mėgstantys klasiką, turėtų suklusti, nes Keistuolių teatras šį sezoną ruošiasi dar vienam klasikos pastatymui. Planuojamų premjerų sąraše – rusų klasiko Antono Čechovo kūrinys „Trys seserys”.

Vaikams šį sezoną Keistuolių teatro kūrėjai pasiūlys muzikinį teatralizuotą koncertą – „Kurmis ir ramunė” pagal Zdenėk Miler ir Hana Doskočilova knygą „Kaip kurmiukas pagydė pelytę”. Ši Vytauto Rašimo režisuojama premjera, prisotinta kompozitoriaus Deivido Gnedino muzikos ir Agnės Sunklodaitės dainų tekstais, įrodys, kad tikrą draugą iš tikrųjų nelaimėje gali pažinti. Šio spektaklio premjera gruodžio 6 d. 12 val.

27-ajame sezone Keistuolių teatras tęsia edukacinę veiklą. Ir pristato projektą– atvira pamoka „Profesionalai vaikams”, į kurią kiekvieną mėnesio paskutinį sekmadienį pakvies aktorė Ilona Balsytė kartu su muzikos virtuozais. Tai pamoka, kurioje niekas nesėda į mokyklinius suolus ir nesimoko iš vadovėlių, čia pagrindinė mokytoja bus muzika bei šios srities profesionalai ir atlikėjai. Ištisus metus vykstantis atvirų pamokų ciklas prasidės spalio 26 d. 15 val. atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Įkvepiantys pučiamieji”. Pamokos metu svečiuosis ansamblio „Opera B®ass” nariai: Tomas Karka, Mindaugas Valaitis, Paulius Batvinis, Audrius Stasiulis ir Sergėjus Kirsenka, kurie tūbos ir trombono pagalba nukels vaikus ir jų tėvelius į gyvūnijos garsų pasaulį. Antroji atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Stebuklingoji fleita” – lapkričio 30 d. 15 val. kartu su grupės „Saulės broliai” nariu ir fleitos virtuozu – Sauliumi Petreikiu, kuris pristatys iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentų fleitų garsus. Trečioji šio sezono atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Gražuolė gitara” – gruodžio 28 d. 15 val. kartu su pripažintu vienu geriausių Lietuvos gitaristų bei grupės BOVY įkūrėju - Martynu Kuliavu. Pamokos metu turėsite progą pasimėgauti įvairių tipų: klasikinės, elektrinės, ispaniškos, bosinės, dvylikos stygų, gitaros skambesiais.

Šis teatro ir muzikos persmelktas projektas taps atspirties tašku naujai sukurtai teatro kūrybinei erdvei – eksperimentinei salei. Aidas Giniotis kalbėdamas apie ją pasakoja: „Su šia erdve aš sieju naujus eksperimentinius darbus, naujas repeticijas ir Keistuolių teatre dar nebandytus ieškojimus, nebandytas sroves”.

Šį sezoną su žiūrovais atsisveikins legendinis muzikinis spektaklis suaugusiems - „Paskutiniai Brėmeno muzikantai”, kuris Keistuolių scenoje jau nuo 2002 metų.  Taigi šį sezoną bus paskutinė galimybė scenoje išvysti: Rainį (akt. Dalius Skamarakas), Petuchauską (akt. Andrius Kaniava), Rexą (akt. Aidas Giniotis), Kanopą (akt. Aurimas Meliešius), mylimąją Ingą (akt. Ilona Balsytė ir Agnė Sunklodaitė), Leo (akt. Darius Auželis) ir DJ (Sigitas Mickis). Taip pat paskutinį kartą lapkričio 6 d. 19 val. matysime Andriaus Kaniavos režisuotą didelę tragediją mažojoje erdvėje – „5 veiksmas”.

Taip pat teatras atskleidžia paslaptį, kad ruošiasi ir didžiajam – Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos roko operos – „Meilė ir Mirtis Veronoje” sugrįžimui. Kas bus naujieji Romeo ir Džiulijeta laukite ir sužinosite kitą pusmetį.

Taigi Keistuolių teatras 27-ąjį sezoną pradeda su savotišku devizu – „keisti veidai” ir kaip aiškina Aidas Giniotis: „Žodis keisti yra ne tik susijęs su keistumu, tačiau taip pat ir veiksmažodžiu keistis. Taigi keisti veidai yra užslėpta dviprasmybė. Pasikeitęs veidas todėl, kad turėsime daug jaunų, naujų kūrėjų. O tie, kurie užsibuvę ilgą laiką irgi savotiškai keisti ir stengiasi keistis. Jauni žmonės keičia tiek ir mūsų mąstymą, tiek ir teatro raišką. Taigi keisti, pasikeitę veidai šį sezoną bus mūsų šūkis ir mūsų tikslas, kad mes norime keistis patys”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)