Ta proga naujasis LNOBT leidžiamo žurnalo „Bravissimo“ numeris ypatingą dėmesį skiria teatro rūmams.

Apie tai, kaip buvo statomas teatras, kokie buvo statybų „užkulisiai“, prisimena anuometinis teatro direktorius, kompozitorius Vytautas Laurušas („Kaip buvo statomas teatras“, kalbino Anatolijus Lapinskas).

Kas būdinga pačiai LNOBT rūmų architektūrai, kas lėmė jos pavidalą, ar ji tipiškai moderni to laiko kontekste, rašo architektė Lada Markejevaitė („Žvilgsnis į LNOBT architektūrą“). Pagal savo tėvų, LNOBT rūmų architektės Elenos Nijolės Bučiūtės ir interjerą projektavusio dailininko-dizainerio Jurijaus Markejevo archyve saugomus brėžinius, pastabas bei savo pačios vaikystės prisiminimus, L. Markejevaitė rekonstruoja pastato kūrimo istoriją (1960–1974).

Greta šios pagrindinės temos skaitytojai ras naujo LNOBT sezono pristatymą, praėjusio sezono pavasario ir vasaros premjerų kaleidoskopą.

Vis-à-vis“ rubrikoje publikuojamas interviu su dirigentu Martynu Staškumi „Po 20 metų. Dirigento išpažintis“ (kalbino Eglė Ulienė). Diriguodamas teatre ir koncertų salėse jau du dešimtmečius, M. Staškus pasakoja apie savo profesinį kelią, prasidėjusį 1994 m. gegužės 10 dieną diplominiu spektakliu „Nabukas“.

Skaitydami „Bravissimo“ sužinosite ir apie Kauno bei Klaipėdos muzikinių teatrų ryškiausius įvykius.

Kauno valstybinis muzikinis teatras pristato karščiausią sezono pradžios naujieną – „Naujas sezonas: elito žaidimai Paulo Abrahamo operetėje „Balius Savojoje“ (pasakoja teatro vadovas Benjaminas Želvys, režisierius Andrius Žiurauskas ir scenografė Kotryna Daujotaitė).

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras džiaugiasi kūrybine vasara – „XVII „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ – operetės keliu“ (Danguolė Vilidaitė). Taip pat rasite šio teatro rugsėjo-gruodžio repertuarą.

Savo repertuarą žurnale „Bravissimo“ skelbia ir Lietuvos nacionalinė filharmonija.

Skiltyje „Pasaulio teatrai“ skaitytojai ras puikiomis nuotraukomis iliustruotą pasakojimą „Zalcburgo festivalis vaizdais“ bei pokalbį su režisiere Daina Adamkevičiūte „Operos atgimimas Irane“, kur po 36 metų pertraukos buvo pastatyta opera „Užburtoji fleita“ (parengė Beata Baublinskienė).

Skiltyje „Apie mus“ – ilgametės LNOBT koncertmeisterės, pianistės Birutės Šernaitės pasakojimas „Atiduoti širdį“ apie savo profesinį gyvenimą teatre (kalbino Vaida Urbietytė-Urmonienė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)