Bernardinų sode bus pristatomos 3D vaizdo projekcijos, šviesos instaliacijos, interaktyvios šviesos pramogos – visa tai bus papildyta įdomiais faktais iš parko istorijos. Lankytojų taip pat lauks interaktyvūs žaidimai, muzikos ir šviesos šou bei netikėti atradimai. Sode bus atkurtas kadaise veikęs kino teatras ir šokių aikštelė.

Instaliacijų vietos buvo kruopščiai atrinktos bendradarbiaujant su Bernardinų sodo specialistais. Šviesos projekcijų kūrėjai pasiryžę maksimaliai išnaudoti parko erdves – šviesos pagalba ne užgožti, o paryškinti Bernardinų sodo žavesį.

Šviesos instaliacijų festivalio „Beepositive“, vyksiančio Pilaitės rajone, šių metų tema – „Šiaurės pašvaistė“. Čia savo darbus pristatys Lietuvos ir pasaulyje garsūs Švedijos menininkai: Dascha Esselius, Asa Maria Bengtsson, Fredrikas Weerasinghe'as. Festivalyje taip pat bus galima sudalyvauti šokių pamokose ir kūrybinėse dirbtuvėse, išvysti ugnies šou, spektaklius, koncertus, pasivaikščioti po amatininkų mugę.

Šviesos festivaliai kaimyninėse šalyse sulaukia didžiulio tiek vietinių, tiek svečių iš užsienio dėmesio. Rygos šviesos festivalis „Staro Riga“, Torunėje vasarą vykstantis tarptautinis šviesos festivalis „Skyway“ – laukiami metų įvykiai, kurie ne tik pristato šviesos meną, bet ir skatina bendruomeniškumą, kultūrą „išeiti iš namų“. Norima, kad kasmetinį Vilniaus renginių sąrašą papildytų dar viena graži tradicija, kuri po kelių metų galbūt apims ir visą miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją