Apie šiuos du socialinėse paraštėse gyvenančius herojus – Denise ir Antoną – sukasi ketvirtadienį Vilniuje viešėsiančio šiuolaikinio Vokietijos rašytojo Thomas Melle romanas „3000 eurų“. Ši meilės ir vargo istorija suvirpino vokiečių literatūros kritikų širdis ir autorių pakylėjo tarp šešių šių metų geriausiųjų.

Th. Melle pateko į Frankfurto knygų mugėje renkamos geriausios metų knygos vokiečių kalba kandidatų sąrašą. Frankfurto knygų mugė laikoma svarbiausia pasaulyje. Spalio 6-ąją paaiškės, ar Th. Melle bus tituluotas geriausiu ir gaus 25 tūkst. eurų prizą, ar turės tenkintis jo romano pavadinimui artima suma – 2,5 tūkst. eurų paguodos prizu.

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Vokietijos ambasadoje, vyks susitikimas su Berlyne kuriančiu rašytoju, teatro pjesių autoriumi, vertėju Th. Melle. Vokietijos Goethe's instituto kvietimu į Vilnių atvykęs 39-erių rašytojas skaitys savo antrojo romano „3000 eurų“ ištraukas.

„Vokiškos metų knygos apdovanojimo žiuri nusprendė, kad Th. Melle knyga „3000 eurų“ yra viena iš šešių geriausių šiemet. Visus besidominčius kviečiame apsilankyti renginyje ir patiems įvertinti, ar Th. Melle romanas nusipelno pagrindinio prizo – 25 tūkst. eurų“, – DELFI sakė Goethe's instituto Vilniuje vadovė Johanna Keller.

Renginio, kuris vyks vokiečių kalba, metu DELFI žurnalistė Vytenė Stašaitytė ves pokalbį su Th. Melle apie jo romaną, kūrybą ir visuomenės problemas.

Susitikimas su Vokietijos rašytoju Th. Melle vyks rugsėjo 18 d. (ketvirtadienį), 18 val., Vokietijos ambasadoje Z. Sierakausko g. 24. Renginys vyks VOKIEČIŲ kalba, be vertimo į lietuvių kalbą.

Siūlome susipažinti su Th. Melle kūryba

Pirmojo romano „Sickster“ ištrauka:

Teatro pjesių pristatymai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją