Laureatui pagerbti skirtoje kalboje buvo pabrėžta nepakartojama režisieriaus darbų estetika ir metaforiškumas, atkreiptas dėmesys į jo teatro fenomenalumą.

Herderio premija yra vienas iš garbingiausių Alfredo Toepferio fondo įsteigtų kultūros apdovanojimų. Kiekvienais metais nepriklausomų ekspertų taryba apdovanoja septynis Pietų, Vidurio ir Rytų Europos šalių menininkus, mokslininkus ir rašytojus, kurie savo darbais ir kūryba svariai prisidėjo prie meno, mokslo ir kultūros raidos.

Kiekvienam Herderio premijos laureatui suteikiama teisė nominuoti savo šalies jaunosios kartos atstovą, kuris su Herderio stipendija gali studijuoti pasirinktame Austrijos universitete.

Šioms studijoms E. Nekrošius pasiūlė Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto studentę, rašytoją ir aktorę Dianą Gancevskaitę. Ši jauna Lietuvos menininkė taip pat buvo pakviesta į Herderio premijos laureatų pagerbimo ceremoniją Vienoje.

2004 metais Herderio premiją pelnė kitas garsus Lietuvos meno kūrėjas - fotomenininkas, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto dėstytojas Romualdas Požerskis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją