Gegužės 20 d. didžiojoje Lietuvos nacionalinio dramos scenoje bus pristatytas vienintelis režisierių Gintaro Varno ir Roko Ramanausko detektyvas šiuolaikinėje Lietuvos teatro scenoje – Agathos Christie “10 indėniukų”.

Gegužės 22 ir 24 d. mažojoje Nacionalinio dramos teatro salėje vilniečiai turės progą susipažinti su aktoriaus Gyčio Ivanausko monospektakliu pagal Timothee de Fombelle “Švyturį”, kurį režisavo Gintaras Varnas. Tai Gyčio Ivanausko debiutas ne tik monospektaklio žanre, bet ir scenografijos srityje.

Gegužės 25 ir 26 d. žiūrovus į didžiąją Nacionalinio dramos teatro sceną kvies visus šiųmetinius teatro apdovanojimus Lietuvoje nuskynęs spektaklis – Fiodoro Dostojevskio “Nusikaltimas ir bausmė”.

Gegužės 29 d. sostinės žiūrovų lauks pažintis su Sarah Kane “4.48 Psichoze”, režisuotu Valiaus Tertelio.

Gegužės 28 ir 29 d. Menų spaustuvėje (Maironio g. 3) bus rodoma Gintaro Varno “Nusiaubta šalis/Vilnius”. Tai bendras Kauno valstybinio dramos teatro ir Menų spaustuvės projektas – trijų dalių spektaklis pagal Tankredo Dorsto pjesę “Merlinas, arba Nusiaubta šalis”.

Režisierius Gintaras Varnas šiemet pelnė bene daugiausia teatro apdovanojimų. Už spektkalių “Nusikaltimas ir bausmė”, “Nusiaubta šalis” ir “Švyturys” režisūrą jam įteikta “Fortūnos” statulėlė, Auksinis scenos kryžius ir festivalio “Lietuvos teatrų pavasaris” pagrindinis prizas.

Aktorius Gytis Ivanauskas už vaidmenis spektakliuose “Nusikaltimas ir bausmė” bei “Švyturys” apdovanotas “Fortūna”, festivalio “Lietuvos teatrų pavasaris” prizu ir nominuotas Auksiniam scenos kryžiui. Merlino vaidmuo “Nusiaubtoje šalyje” ir Porfirijaus vaidmuo “Nusikaltime ir bausmėje” Auksinį scenos kryžių ir “Fortūnos” diplomą pelnė aktoriui Dainiui Kazlauskui. Auksinis jaunojo scenos menininko kryžius už Mordredo vaidmenį “Nusiaubtoje šalyje” atiteko Mariui Jampolskiui, o Viktorija Kuodytė, tame pat spektaklyje sukūrusi Karalienės Gineverė vaidmenį, Auksiniam scenos kryžiui buvo nominuota kaip viena geriausių dramos aktorių.

Dailininkei Kotrynai Daujotaitei šiemet įteikta “Fortūna” už spektaklio “4.48 Psichozė” scenografiją. “Fortūnos” statulėlė už muziką spektakliams “Nusikaltimas ir bausmė” ir “4.48 Psichozė” atiteko kompozitoriui Giedriui Puskunigiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją