Rudens ir pavasario lygiadienių pažymėjimui skirti koncertai nuo kitų grupės pasirodymų skiriasi pakylėta ir skaidria nuotaika bei subtiliu klausytojų pamėgtų dainų repertuaru. Vakarą spalvomis papildo styginių kvartetas, bendrą visumą kuria meniškas apšvietimas bei kokybiškas garsas.

Kaskart, pasitikdami lygiadienius, muzikantai klausytojams ruošia naujų, dar negirdėtų kūrinių bei siekia paįvairinti programą subtiliomis staigmenomis, pakilia nuotaika, įdomiais šviesų dailininko Mariaus Selevičiaus ir garso režisieriaus Valdo Karpuškos sprendimais. Vakaras tampa neeiline muzikine švente, sugebančia iš naujo užburti ir nustebinti...

Dviejuose skirtinguose miestuose - Vilniuje ir Kaune - vyksiantys koncertai visuomet yra šiek tiek skirtingi savo turiniu ir vaizdiniais sprendimais, bet vienodai sodrūs ir stiprūs. Šiais metais abiejuose koncertuose tradiciškai dalyvaus styginių kvartetas, prie gausaus muzikantų būrio prisijungs sausio mėnesį suburtas choras „Gentis“. Vienas iš šio jauno ir kupino gyvybingumo choro įkūrėjų yra grupės SKYLĖ lyderis Rokas Radzevičius. „Genties“ choras Kaune koncertuos pirmą kartą, todėl bendra choro ir SKYLĖS programa turėtų maloniai nustebinti kauniečius. Taip pat tik Kauno lygiadienio koncerte bus rodomos specialiai sukurtos vaizdo instaliacijos, kurios iliustruos ir papildys dainas.

„Vilniuje lygiadienio koncertų tradiciją Šv. Kotrynos bažnyčioje mes pradėjome jau prieš šešerius metus, tačiau Kaune rudens lygiadienį pažymėsime tik antrą kartą,” – sako atlikėja Aistė Smilgevičiūtė. “Šiame mieste kiekvienais metais išbandome vis naujas erdves, nes mums atrodo, kad koncerto vieta turi prisidėti prie nuotaikos kūrimo, tad ir Kaune ieškome geriausiai koncerto sumanymą papildančios vietos. Šiemet išbandysime Žalgirio arenos amfiteatrą, kuriame santykis su klausytoju – beveik betarpiškas, pirmų eilių kėdės stovės ant ovalios scenos, tad žiūrovai galės ne tik iš visų pusių matyti ir girdėti, bet ir iš arti „užuosti“ koncerto dvasią. Scenos ovalumą taip pat planuojame kūrybiškai išnaudoti, “ – mintimis dalinosi atlikėja.

„Asmeniškai man rudens lygiadienio koncertai – labai svarbūs. Vasara virsta į rudenį, šilumą ir šviesą keičia dargana ir prieblanda, kitu ritmu ima suktis ir mūsų vidinis pasaulis. Išsisiautėję grįžtame į ramųjį laiką, apsitvarkome su patirtais įspūdžiais, atsimename skolas savo vidiniam „aš” ir jas grąžiname... Rudens ir pavasario lygiadieniai – svarbi mūsų koncertinio ir asmeninio gyvenimo riba, tai svarstyklės, ant kurių supasi visas metų ciklas.“ – teigė A. Smilgevičiūtė.

Tvirtu žingsniu į sceną greta styginių kvarteto kops ir dainas sodrins choras „Gentis“. Šis choras buvo suburtas vienkartiniam „Brolių“ koncertui Vasario 16-tosios proga, tačiau po renginio skirstytis nepanoro tad bendradarbiavimas su grupe tęsiasi. „Gentis“ dalyvauja metų pabaigoje pasirodysiančio naujojo „Skylės“ ir Aistės albumo įrašuose, kartu dalyvavome kūrybinėje stovykloje. Joje brandinome visiškai naujas kūrybines idėjas, kuriomis netrukus pasidalinsime ir su klausytojais. Choras praturtina dainas, suteikia joms papildomo prieskonio – kūriniai skamba kitaip“, - teigia dainų autorius Rokas Radzevičius.

Šių metų Rudens lygiadienio koncertuose klausytojus džiugins dainos-istorijos iš albumų „Povandeninės kronikos“, „Broliai”, skirto partizaniniam Lietuvos laisvės kovų judėjimui, ir senesnių - „Sapnų trofėjai“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs ir visiškai naujų, dar tik įrašinėjamų kūrinių. Ir žinoma, staigmenos.

Koncertai vyks: 

Rugsėjo 18 d. Kaune, Žalgirio arenos amfiteatre (K.Mindaugo pr. 50);
Rugsėjo 20 d. Vilniuje, Šv. Kotrynos Bažnyčioje (Vilniaus g. 30);
Koncertų pradžia: 19.00 val.

Atlikėjai: 

Aistė Smilgevičiūtė – vokalas;
Rokas Radzevičius – akustinė gitara, vokalas;
Mantvydas Kodis – akordeonas;
Kęstutis Drazdauskas – fleita, vokalas;
Jonas Krivickas – elektrinė gitara;
Gediminas Žilys - bosinė gitara, kanklės;
Salvijus Žeimys – mušamieji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)