Apie 150 Klaipėdos miesto teatro mylėtojų susidomėjo gimstančio spektaklio eskizu ir Klaipėdos Jaunimo centre stebėjo dviejų valandų intriguojantį pasirodymą. Sunkiai tveriamą karštį malšindami aktorių dalinamu vandeniu, žiūrovai tapo pirmaisiais „Kaligulos“ komandos bendrakeleiviais ir bendrakūrėjais. Jau dabar ryškėja vienas pagrindinių spektaklio bruožų – ypatingas santykis su jį supančiais žmonėmis.
Spektaklis "Kaligula" (E. Vaitkutės nuotr.)

Po dienos atokvėlio „No theatre“ pakvietė Juodkrantėje vykusios „Operomanijos“ stovyklos žiūrovus ir dalyvius susitikti su Kaligula ne salėje, o ant jūros kranto, po saulėlydžio nuspalvintu dangumi.

„Tokios profesinės patirtys tave praturtina ne tik kaip aktorių, bet ir kaip asmenybę. Jausti pašonėje jūros ošimą, stebėti besileidžiančią saulę ir švintantį mėnulį… Tikiu, kad šiuo teatriniu eksperimentu džiaugėmės ne mes vieni, bet ir visi žiūrovai, kurie turėjo galimybę pasijusti atsidūrę realiame laike ir tikroje erdvėje ir stebėti neatsiejama gamtos reginio dalimi tapusius aktorius“, savo įspūdžiais dalinosi pagrindinio Romos imperatoriaus Kaligulos vaidmens atlikėjas Ainis Storpirštis.
Spektaklis "Kaligula" (E. Vaitkutės nuotr.)

„No theatre“ spektaklio repeticijas tęs Vilniuje, ir jau ne už ilgo paskelbs naujienas apie savo penktąjį sezoną bei svarbiausią jo premjerą – spektaklį „Kaligula“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją