Atrinkti penki kompozitoriai – Justina Repečkaitė (Lietuva), Sonata Packevičiūtė (Lietuva), Andrius Šiurys (Lietuva), Raimondas Ungursas (Latvija) ir Jachinas Poussonas (Latvija). Žinias jauniesiems kūrėjams gilinti padės bei praktinius ir teorinius užsiėmimus ves kompozitoriai Rūta Vitkauskaitė (Lietuva) ir Benas Lunnas (Didžioji Britanija). Svečiuosis atlikėjų duetas iš Didžiosios Britanijos - Rafalas Lucas (akordeonas) ir Ianas Andersonas (altas), kurie dalinsis savo patirtimi bendradarbiavime su kompozitoriais bei visa tai gyvai iliustruos egzistuojančių kompozicijų pavyzdžiais. 

Martynas Levickis

Kūrybinių dirbtuvių idėja – skatinti jaunų kompozitorių ir atlikėjų bendradarbiavimą, kurio galutinis produktas - nauji kūriniai akordeonui ir styginiams, papildysiantys dar ne tokį gausų originalųjį šių laikų akordeono repertuarą. Šių kūrybinių dirbtuvių idėją parėmė Lietuvos kultūros taryba.

Geriausiai pasisekę kūriniai turės galimybę patekti į tarptautinį modernios akordeono literatūros rinkinį, sudarinėjamą žymaus italų akordeonisto ir pedagogo Claudio Jacomucci iniciatyva. Kai kurios naujos kompozicijos papildys nuolatinį alto ir akordeono dueto Van Vliet (Ianas Andersonas ir Rafalas Lucas) iš Didžiosios Britanijos repertuarą.

Nors Kūrybinės dirbtuvės vyks vienuolyne ir keletą dienų kūrėjai bus užsidarę nuo visuomenės ir išorinio pasaulio, patys ištikimiausi akordeono muzikos klausytojai ir naujos muzikos gerbėjai turės unikalią galimybę įvertinti kompozitorių darbo rezultatą koncerte rugpjūčio 17 d. (sekmadienį) 11.30 val.

Koncerto metu skambės Palendrių šv. Benedikto vienuolyno įkvėptų jaunųjų kompozitorių muzika akordeonui ir styginiams. Šiuo akcentu skoningai bus uždarytas beveik keturias dienas trukęs renginys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją