Tokio populiarumo nesitikėjo

Šių metų pradžioje „Išvarymą“ režisierius pastatė Latvijoje. Netrukus pagrindinis herojus Benas Ivanovas prabils lenkiškai - rudenį pjesė bus perkelta ir į Lenkijos teatro didžiąją sceną.

„Nesitikėjau, kad „Išvarymas“ bus toks populiarus. Prieš premjerą Lietuvoje buvo daug skeptiškų nuomonių. Nes pjesė ilga – vien premjera truko penkias valandas. Dėl aktorių improvizacijų spektaklio trukmė pailgėjo iki šešių valandų. Nepaisant to, žiūrovai į spektaklį vis tiek eina noriai. Bilietai išperkami metams į priekį. Kai kurie jų netgi visas šešias valandas spektaklį žiūri stovėdami. Tokio populiarumo tikrai nesitikėjau ir apie tai negalvojau. Tačiau tikėjau, kad pjesėje aptariama emigracijos tema žiūrovams bus aktuali“, - prisipažįsta į užsienio sceną perkėlęs jau apie dvidešimt lietuviškų spektaklių.

Planuoja kurti tęsinį

Lietuvoje šešis „Auksinius scenos kryžius“ pelnęs „Išvarymas“ Latvijoje buvo nominuotas net aštuoniems prestižiniais laikomiems „Spelmaņu nakts“ apdovanojimams.

Pjesės aktualumas įkvėpė režisierių pagalvoti ir apie istorijos tęsinį. Režisierius DELFI yra užsiminęs, jog planuoja pastatyti „Išvarymą 2“.

„Lietuvoje šis spektaklis turi neįtikėtiną populiarumą. Statant spektaklį buvo prognozuojama visko. Esą penkių valandų spektaklis nesusilauks žiūrovų, bet prognozės nepasitvirtino. Tai yra anšlaginis spektaklis. Ne gana to, jis tik ilgėja dėl talentingų ir fantastiškų aktorių improvizacijų, - pastebi O. Koršunovas. - Todėl aš labai rimtai galvoju pastatyti spektaklio tęsinį - „Išvarymą 2”.
Spektaklis "Išvarymas" (T.Lukšio/BFL nuotr.)

Darbą derina su malonumu

Šiuo metu Venecijoje itališkai „Žuvėdą“ statantis O. Koršunovas Lenkijoje darbuotis pradės nuo rudens. Tačiau tuo pat metu režisierius dirbs ir su kitais pastatymais. „Šis OKT teatro sezonas bus labai stiprus - žiūrovų laukia penkios arba šešios premjeros. Spektakliuose dirbsiu su savo antro kurso studentais, su kuriais išvystysime daug stiprios medžiagos“, - pasakoja Italijoje šiuo metu viešintis kūrėjas.

Nepaisant įtempto darbų grafiko, O. Koršunovas bando suderinti darbą su maloniu poilsiu.

„Į darbą plaukiu taksi Venecijos kanalais. Čia taip gražu, todėl darbas yra malonus poilsis. Plaukiu lyg ir dirbti, bet ore sklando poilsinės nuotaikos. Darbą derinti su poilsiu, manau, yra teisingiausias dalykas“, - neabejoja režisierius.
Spektaklis "Žuvėdra"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)