Jaukų ir šiltą muzikinį vakarą vedė Nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ ir gyvos muzikos festivalio „Iš širdies į širdį“ meno vadovas, aktorius, bardas Gediminas Storpirštis. Pristatydamas „Bardai LT“ jis pasitelkė jonvabalių metaforą: „Mūsų bardų judėjimas panašus į Jono vabaliuką. Jis tamsoje švyti ir lėtai keliaudamas apšviečia tą nedidelį žemės lopinėlį aplink save. Kai tų vabaliukų vienoje vietoje susirenka daug, pasidaro šviesu lyg dieną. Tegul jie keliauja, tegul jie šviečia ir sutinka kuo daugiau žmonių, kurie nori keliauti kartu“.

Kaip renginio vedėjas ir pažadėjo, vakaro eigoje buvo visko – žodinių linkėjimų, loterijų kvietimams į bardų koncertus laimėti, muzikinių sveikinimų ir netikėtumų. Po G. Storpirščio į sceną žengė Vidas Petkevičius su dukra Aiste, kurie į "Artistų“ kiemelį įnešė poezijos vėjo. Duetas atliko dainas, sukurtas pagal V. Mykolaičio-Putino ir A. Baltakio poeziją, tarpus tarp kūrinių V. Petkevičius užpildė J. Erlicko eilėraščiais. Pirmąją vakaro dalį užbaigė Vygantas Kazlauskas su akordeonistu Nerijumi Bakula, kurių prancūziški muzikos ritmai šiek tiek išjudino vakaro svečius.

Po nedidelė pertraukos scenoje pasirodė pats netikėčiausias vakaro duetas – Veronika Povilionienė ir jos dvejų metų anūkas Mantautas. Mažasis atlikėjas ne tik užtraukė dainą „Du gaideliai“, bet ir, po atkaklių prašymų V. Povilionienei sutikus, liepęs visiems atsistoti su susirinkusiais sugiedojo Lietuvos valstybės himną.

Bardų muzika "Artistų” kiemelyje skambėjo iki gilių sutemų. Vakaro metu buvo prisiminti ir anapilin išėję dainuojamosios poezijos atlikėjai. G. Storpirštis atliko V. Kernagio dainą „Vasaros idilė“, o aktorius Andrius Bialobžeskis skaitė poeto Rimvydo Stankevičiaus kurtas eiles, skirtas bardo Sauliaus Mykolaičio atminimui. Vakarą rusiškų ir lietuviškų romansų skambesiu užbaigė Liuba Nazarenko.

Šeštąjį gimtadienį švenčiantys „Bardai LT“ atsirado per patį dainuojamosios poezijos pakylėjimą. Projektas buria tokius gerai žinomus muzikos kūrėjus ir atlikėjus kaip Andrius Kaniava, Domantas Razauskas, Andrius Kulikauskas, Ieva Narkutė, Kostas Smoriginas, Neda Malūnavičiūtė, Vidas Bareikis, Virgis Stakėnas ir daugelį kitų patyrusių ir jaunų bardų muzikos atstovų. „Bardai LT“ tikslas – praturtinti Lietuvos muzikinį gyvenimą tikra, gyva, gera muzika: „Jokiu būdu nenorime numenkinti kitų muzikos žanrų, tačiau dainuojamoji poezija Lietuvoje yra kaip tik tai, ko reikia kiekvienam, – ramybės, įsiklausimo, asmeniškumo ir tikrumo šaltinis“, – taip projektas pristatomas „Bardai LT“ internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)