Iš viso kurorto lankytojai gali apžiūrėti 46 skulptūras: istorines asmenybes, legendinius personažus, politikus, mitų bei animacinių filmų herojus.

Parodos kuratorius Armens Arutjunjans naujienų portalui DELFI pasakojo, jog žmonės labiausiai domisi religinės ir politinės tematikos vaškinėmis skulptūromis.

„Kiek klausinėjau žmonių, jiems labiausiai patinka tos pačios skulptūros - Leonardo Da Vinčio „Paskutinės vakarienės“ figūros su Jėzumi ir jo apaštalais. Didelio susidomėjimo sulaukia ir konjaką gerianti bei cigarus rūkanti politikų trijulė: Josifas Stalinas, Winstonas Churchillis ir Theodore'as Rooseveltas“, - pasakojo parodos kuratorius.

Atokiau jų stovi ir Adolfas Hitleris. Šalia šių vaškinių figūrų skamba originalūs politikų balsai.

Vyriškos lankytojų auditorijos akis traukia sekso simbolio Marilyn Monroe, Jacqueline Kennedy Onassis skulptūros.

Vaikams, žinoma, įdomiausi animacinių filmukų personažai, kaip Šrekas su Fiona ar „Avataro“ herojai.

Ekspozicijoje taip pat eksponuojamos Nefertitės, Platono ir Hipokrato figūros, daugiau nei dviejų metrų aukščio – Petro Pirmojo skulptūra.

Paroda veiks iki rugsėjo 15 d.

Sankt Peterburgo muziejaus vaškinių skulptūrų paroda Palangoje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)