Devynioliktasis Pažaislio muzikos festivalis kvietė kauniečius į chorinės muzikos vakarą. Nemokamai pasiklausyti nuostabiai skambančių vaikų choro balsų susirinko pilna Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia. Akustinis muzikos skambėjimas kūrė nepakartojamą atmosferą ir leido mėgautis maloniu vakaru.

1594 metais Vestminsterio abatijoje įkurta mokykla pasaulyje garsėja išskirtiniu dėmesiu vaikų muzikinių gabumų lavinimu. Mokykloje įkurta per trisdešimt įvairių muzikinių žanrų kolektyvų nuo kamerinių instrumentinių muzikos ansamblių iki chorų. Stiprius muzikinius pagrindus turintys mokyklos auklėtiniai studijas tęsia Oksfordo, Kembridžo universitetuose ir prestižinėje Karališkojoje muzikos akademijoje.

Choras yra pasirodęs tokiose pasaulinio garso katedrose ir bažnyčiose kaip Šv. Marko katedra Venecijoje, Monako katedra, Šv. Bartolomėjaus katedra Niujorke ir kt. Taip pat choras dainavęs Karališkojoje Londono salėje su Londono filharmonijos orkestru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją