„Prezidento pareiga - globoti, palaikyti, apkabinti, padėkoti atvykstantiems svečiams. Ir kad tie glaudūs ryšiai būtų ilgesni, netgi amžini. Ieškau amžinybės net čia“, - sakė Rimas Tuminas.

Atidarymo šventės metu buvo galima pasiklausyti įspūdingai atliekamų Rusijos liaudies artistės Jelenos Kamburovos dainų. Legendinė artistė, kuri surenka itin dideles klausytojų auditorijas, užbūrė ir Druskininkų šventės dalyvius, svečius, sušildė ir nustelbė lietų.

Scenoje jausmų negailėjo ir Lietuvos aktorė Inga Maškarina. Keletą savo dainų susirinkusiems padovanojo užburiančio, gilaus, unikalaus tembro dainų atlikėjas, aktorius – Vladas Bagdonas. Šventės dalyvius pasveikino legendinė Lietuvos artistė Eglė Gabrėnaitė, kuri antrus metus vertins festivalio spektaklius. Į šventę atvyko ir garsi Rusijos aktorė Liudmila Čursina, kuri visus festivalius pagerbia savo dalyvavimu. Šiemet ji bus viena iš festivalio komisijos narių.

“Šis kraštas neįtikėtinai gražus, ramus, dosnus, išmintingas. Ir viskas čia harmoninga: ir žmonės, ir maistas. Ir todėl čia man norisi nuolat sugrįžti. Prie manęs gatvėse prieina dešimtys žmonių klausdami: “Ar festivalis bus?”, o aš jiems atsakau - “bus, nes aš jau čia”, - sakė ji.

Savaitgalį - įspūdinga festivalio programa. Na, o po jaukios atidarymo šventės, kurioje dalyvavo LR Kultūros ministras Šarūnas Birutis, Rusijos teatro žvaigždynas, žinomi Lietuvos aktoriai: Eglė Gabrėnaitė, Vladas Bagdonas, Inga Maškarina, o taip pat Druskininkų miesto gyventojai ir svečiai, prasidės mėnesį truksinti festivalio programa.

Jau šiandien, šeštadienį, Druskininkų kurorto svečiai turės galimybę pamatyti Jelenos Kamburovos muzikos ir poezijos teatro koncertą – fantaziją „P.s. svajonės“, režisierius – Ivanas Popovski (Makedonija). O sekamdienį Druskininkuose - J. Vachtangovo valstybinio akademinio teatro spektaklis „Langusto klyksmas“ (rež. Michailas Cytriniakas).Beveik šimtmetį skaičiuojantis ir šiuo metu režisieriaus Rimo Tumino vadovaujamas J. Vachtangovo teatras Rusijos žiniasklaidoje vadinamas ryškiausiu kūrybinio renesanso pavyzdžiu.

Šių metų festivalis bus skirtas artimų ir tolimesnių kaimyninių šalių, teatro trupių ir režisierių pristatymui. Festivalio metu bus parodyta daugiau kaip 20 spektaklių, autorinių vakarų, vyks edukaciniai renginiai ir pamokos pradedantiems aktoriams.

Staigmenos. Festivalio atidarymo metu netrūko staigmenų net pačiam festivalio prezidentui. Rimas Tuminas gavo pintinę, mat jis yra prisiekęs grybautojas. Pernai, vykstant pirmajam jo globojamam festivaliui, jis pririnko tiek voveraičių, kad jas teko net konservuoti. Druskininkų virtuvės meistrai jam padovanojo stiklainį su konservuotomis gėrybėmis, kurias pernai miškuose surinko pats režisierius. Nors festivalis labai intensyvus, prezidentas norėtų ir šiemet rasti laiko pasivaikščioti po grybingus Dzūkijos miškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)