Šių metų simpoziume dalyvaus septyni skulptoriai, daugiausia užsienio kūrėjai. Du iš jų - itin didelę darbo patirtį turintys menininkai - vienintelė simpoziume dalyvaujanti moteris menų magistrė Elisabeth Juan iš Austrijos bei kanadietis Domenico Antonio Di Guglielmo. Taip pat į simpoziumą pakviesti skulptoriai iš Argentinos, Ispanijos ir du Italijos menininkai. Lietuvos skulptūros menui šįmet atstovaus skulptorius Algis Kuzma.

Pasak rengėjų, viešnia iš Austrijos E. Juan yra dalyvavusi daugiau negu trisdešimtyje simpoziumų visame pasaulyje, užėmusi pirmąsias vietas skulptorių simpoziumuose Vengrijoje, Suomijoje, apdovanota specialiuoju prizu profesionaliame skulptorių simpoziume JAV. Skulptorė yra surengusi apie dešimt personalinių savo darbų parodų. E. Juan darbai buvo eksponuoti Japonijoje, JAV, Vokietijoje, Italijoje ir kitų pasaulio šalių galerijose.

Pagrindinis austrų menininkės darbų motyvas - moteris: šokanti akmenyje, apkabinusi granito luitą ar tiesiog jaukiai susirangiusi jo viduje. Skulptūrą, pavadintą "Women", menininkė žada sukurti ir Lietuvai.

Kanados skulptorius D. A. di Guglielmo, daug metų kuriantis iš akmens, medžio, plieno bei kitų medžiagų, sako, kad jo darbų esmė - žmogus ir kasdienis gyvenimas. "Savo darbuose aš svajoju išlaisvinti žmogų iš kasdienių riboto baigtinio gyvenimo pančių bei protinio ir fizinio irimo", - apie savo kūrinius kalba menininkas. Skulptoriaus kūriniai puošia Orfordo meno centrą Kvebeke (Kanada) bei privačias skulptūros gerbėjų kolekcijas.

Skulptūrų gimimo procesą visą gegužės mėnesį galės stebėti visi, užsukę į akmens skulptūrų parką ir viešbutį "Vilnoja". Oficialus penktojo simpoziumo uždarymas numatomas birželio 2 dieną. Tuomet tradiciškai bus skelbiami ir apdovanojami trijų geriausių darbų autoriai, o simpoziumo dalyvių darbai praturtins Vilnojos skulptūrų parką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją