Jaunosios kartos atstovai veikiančių kūrybinių dirbtuvių metu ir patys išmėginti senuosius lietuvių menus: nuo margučių marginimo, verbų rišimo, kasų pynimo iki kalvystės, medžio drožybos ar audimo su staklėmis.

Pastarasis amatas sulaukė bene didžiausio svečių iš užsienio dėmesio: išeiviai ir jų atžalos fotografavo audimo stakles, domėjosi, kaip audžiamos juostos ir dekoratyviniai kilimai iš džiovintų žolių.
Vaikų tradicinių amatų miestelis

„Vienas ponas labai norėjo nusipirkti mūsų austą šiaudinuką, bet mes nelabai norėjome jo parduoti, nes mugė tik prasidėjo, nebeturėsime, ką žmonėms parodyti, - juokėsi tautodailininkė. - Pasižadėjau jam parduoti dienos pabaigoje. Jei žmogui reikia, tegu įsigyja.“

Elektrėnų Profesinio mokymo centro technologijų mokytoja Ona Patronaitienė pastebi, kad šiais metais susidomėjimas tradiciniais lietuvių liaudies amatais - nepaprastai didelis. Dainų šventėje ji su savo auklėtiniais tiek rankomis, tiek su staklėmis audė įvairias juostas, kilimus iš džiovintų žolių, taip vadinamais šiaudinukus.

Visi apsilankiusieji miestelyje, kviečiami prisijungti prie bendro projekto – šiaudų sodo, namų simbolio – kūrimo.

Kūrybinių dirbtuvių metu bus rengiamas ir bendras projektas – masinis šiaudų sodo pynimas. Kadangi šių metų Dainų šventės šūkis - „Čia – mano namai“, kiekvienas galės suverti po mažą lietuviško namų simbolio – šiaudų sodo detalę, kurios vėliau bus sujungtas į vientisą meno kūrinį.

Vaikų amatų miestelis šalia sostinės Valdovų rūmų veiks liepos 3–5 dienomis.

Vaikų amatų miestelio atidarymo akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)