Festivalis skiriamas kaimyninių šalių teatrų trupių bei režisierių pristatymui. Žiūrovams bus pasiūlytas spalvingas repertuaras: spektakliai, kūrybiniai vakarai, tarpkultūriniai projektai. Į Druskininkus atvažiuos aktoriai ir režisieriai iš Ukrainos, Austrijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Izraelio ir įvairių Lietuvos teatrų.

Svečiai. Kurorte viešės J. Vachtangovo valstybinio akademinio dramos teatro aktoriai, kurie parodys spektaklį „Langusto klyksmas“ (rež. Michailas Cytriniakas). Beveik šimtmetį skaičiuojantis ir šiuo metu režisieriaus Rimo Tumino vadovaujamas J. Vachtangovo teatras Rusijos žiniasklaidoje vadinamas ryškiausiu kūrybinio renesanso pavyzdžiu. Festivalio prezidentas režisierius Rimas Tuminas rūpinasi, kad skirtingų kartų, šalių ir mokyklų aktoriai dalintųsi patirtimi, kad garsių teatrų režisieriai atrastų naujų talentų. Festivalio, kuris truks mėnesį, metu vyks meistriškumo pamokos pradedantiesiems aktoriams.

Festivalis „VASARA 2014” – konkursinis festivalis. „Vasara 2014“ publika kartu su festivalio komisija vertins darbus ir rinks įspūdingiausio pasirodymo teatro kolektyvą, originaliausią režisierių(-ę), geriausią teatro aktorių(-ę) ir kitus apdovanojimų nusipelniusius atlikėjus. Šiemet teatrų pasirodymus stebės: menotyros daktaras, profesorius А. Bartaševič, menotyros daktaras, profesorius V. Siliūnas, Lietuvos teatro ir kino kritikas Vaidas Jauniškis, Rusijos teatro ir kino aktorė Yulia Rutberg, Lietuvos teatro ir kino legendos: Eglė Gabrėnaitė ir Vladas Bagdonas.

Druskininkuose laukiama trupių: „Teatr Ludowy“ (Lenkija), „U Mosta“ (Rusija), „Svoj Teatr“(Rusija), „Zero“(Izraelis). Festivalyje bus ir Lietuvos teatrų pasirodymų. Sulauksime Klaipėdos jaunimo teatro (spektakliai „Kopėčios“ ir „Batų istorijos“), Valstybinio Vilniaus mažojo teatro („Brangusis atrakcionų parko dėde“ bei „Dėdės ir dėdienės“), Kauno valstybinio lėlių teatro („Kelionė saulės link“).

Mažiesiems. Festivalio organizatoriai nepamirš ir mažųjų žiūrovų: Lėlių teatro trupė iš Gardino šiemet atveš spektaklį „Faustas.Sapnai“ (pernai šio teatro spektaklis „Pikų dama“ įvertintas didžiuoju festivalio prizu), o Kauno valstybinis lėlių teatras parodys spektaklį „Kelionė saulės link“.

Dovana. Vienas spektaklis – tai dovana miesto svečiams ir gyventojams. Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį „Kopėčios“ bus galima pasižiūrėti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją