Jubiliejinis 15-asis sezonas teatrui buvo daugiau nei sėkmingas. „Žuvėdros“ premjera, vainikavusi visą penkiolikos metų veiklos laikotarpį, buvo įvertinta tiek kritikų, tiek publikos. Aktoriai Nelė Savičenko ir Martynas Nedzinskas buvo apdovanoti Auksiniais scenos kryžiais, o bilietai į visus „Žuvėdros“ spektaklius buvo iššluoti dar viduryje sezono.

Sėkmė lydėjo ne tik „čia“, Lietuvoje, bet ir „ten“, užsienyje. Šiame sezone teatras dar kartą perbraižė savo užsienio gastrolių žemėlapį, pažymėdamas jame du naujus taškus – tai Armėnija ir Brazilija. „Miranda“ dalyvavo tarptautiniame „Highfest“ festivalyje Jerevane, o „Hamletas“ pravėrė duris į pirmą kartą rengiamą tarptautinį San Paulo teatro festivalį, kuriame brazilų publika bilietų į vilniečių spektaklį eilėje laukė nuo pat ryto.

„Paskutinė Krepo juosta“ ir aktorius Juozas Budraitis leidosi į pirmąsias užsienio gastroles Kijeve, kur pataikė į patį revoliucijos įvykių įkarštį. Pristatydamas spektaklį „Dugne“ režisierius dar kartą sugrįžo į pagrindinę Berlyno sceną – Hebbel teatrą.

„Žuvėdros“ tarptautinis debiutas pranoko visus lūkesčius. Torunėje vykusiame tarptautiniame festivalyje KONTAKT publika plojimais net šešis kartus kvietė aktorius sugrįžti į sceną. Spektaklį įvertino ir komisija – „Žuvėdrai“ atiteko penki apdovanojimai. Tai lygiai pusė visų festivalio prizų.

Jubiliejinio sezono pabaigoje OKT/Vilniaus miesto teatras surengė festivalį, kuriame pristatė visus šiuo metu rodomus spektaklius. Po spektaklių publikos laukė susitikimai su režisieriumi bei aktoriais, vedami garsių kultūros veikėjų, tokių kaip Leonidas Donskis, Kristupas Sabolius, Dovilė Zelčiūtė, Ramunė Marcinkevičiūtė.

Nors OKT/Vilniaus miesto teatras tik uždarė 15-ąjį sezoną, tačiau bilietų į 16-ojo sezono spektaklius ilgai laukti neteks. Jie prekyboje pasirodys jau netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)