Aktoriai Ilona Balsytė, Aidas Giniotis, Darius Auželis, Andrius Kaniava, Aurimas Meliešius ir Dalius Skamarakas ilgas gastroles pradės nuo Los Andželo - čia vilniečiai pasirodys balandžio 30 dieną.

Net trys Keistuolių pasirodymai numatyti Čikagoje. Gegužės 7 dieną

Jaunimo centro didžiojoje salėje rengiamas spektaklis-koncertas vaikams "Keistuolių pasaulis". Jame pasakojama, kaip Keistuoliai, keliaujantys Mėlynu autobusiuku iš miesto į miestą, sutinka daugybę vaikų, kuriems dainuoja, pasakoja istorijas apie Skraidantį Paršiuką, Varną Albertiną, Stebuklingą Šulinį. Mažieji ir suaugusieji klausytojai išgirs jau klasikinėmis tapusias dainas iš vaikiškų spektaklių "Kitą kartą...", "Aukštyn kojom", "Geltonų plytų kelias", "Laimingasis Hansas".

Tą pačią dieną Keistuoliai koncertuos laikraščio "Amerikos lietuvis" 5-erių metų gimtadienio šventėje Pasaulio lietuvių centre Lemonte. Čia Keistuolių teatras žada nuotaikingą koncertą, kuriame skambės ir senesnės populiarios, ir naujos aktorių atliekamos dainos. Keistuoliai gimtadienio svečiams atliks ištraukas iš programų "Užsitęsusios vaikystės ruduo", "Paskutiniai Brėmeno muzikantai" ir kitų.

Gegužės 8-ąją amerikietiškame klube "Arabian Nights" vyks teatralizuotas tikro garso koncertas suaugusiems "Keistuoliai ir jų draugai".

Koncertą pradės ankstyvosios lyrikos grupė "Užsitęsusios vaikystės ruduo", savo repertuare surinkusi gražiausias Keistuolių dainas, sukurtas dar studijų Lietuvos muzikos akademijoje laikais. Antroje koncerto dalyje skambės grupės "Brėmeno muzikantai" dainos.

Gegužės 14-ąją Keistuoliai pasirodys Niujorke, po dienos - Bostone, vėliau vyks pas tautiečius Kanadoje. Gegužės 20-24 dienomis vilniečių laukia Torontas - čia teatras rengia tris pasirodymus Kanados lietuvių dienų proga. Gegužės pabaigoje Keistuoliai pasieks ir Detroito žiūrovus.

Keistuoliai į savo koncertinius pasirodymus kviečia ne tik išeivijos lietuvius, bet ir nesuprantančius lietuviškai, mat daug programoje skambėsiančių dainų bus populiarių užsieninių dainų perdirbiniai.

Pasak išeivijos spaudos, lietuviai už Atlanto labiausiai iš visų menų yra išsiilgę lietuviško teatro. "Net ir saviveiklinių teatro pastatymų nėra mūsuose tiek daug, o profesionalų gastrolės iš Lietuvos pastaruoju metu tapo tikra prabanga bei didele dovana žiūrovams", - pažymi savaitraštis "Amerikos lietuvis".

Keistuolių teatrą 1989 metais įkūrė Lietuvos muzikos akademijos diplomantai Ilona Balsytė, Aidas Giniotis ir Sigutis Jačėnas. Per šešiolika veiklos metų Keistuoliai sukūrė daugiau kaip 30 spektaklių, 8 videofilmus vaikams ir suaugusiems, išleido 10 garso kasečių bei 5 kompaktines plokšteles. Kasmet Keistuoliai parodo apie 200 vaidinimų, aplanko apie 20 Lietuvos miestų ir miestelių, ne kartą tapo profesionalių Lietuvos teatrų festivalių nugalėtoju. 1999 metais už spektaklius vaikams Keistuolių teatrui įteiktas metų apdovanojimas - "Kristoforas". 2004 metais Keistuolių teatras buvo įrašytas į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai veikiantis privatus teatras ir kaip teatras, suvaidinęs daugiausiai - net 217 - spektaklių per metus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją