Maestro G. Rinkevičius, paprašytas pristatyti Lietuvos publikai Niujorko, Londono, Vienos operos scenas užkariavusią jauną solistę Eliną Garančą, sakė: „Mes lietuviai turime visame pasaulyje žinomą solistę Violetą Urmaną, o latviai turi Eliną Garančą. Šių dainininkių pasiekimai pasaulyje – tai kiekvienos šalies pasididžiavimas. Neabejoju, kad išgirsti šią tobulo vokalo atlikėją Lietuvos publikai bus nepaprastai įdomu“.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovui prieš daug metų yra tekę vertinti E. Garančos dainavimą per egzaminą.

„Eliną man teko pažinti prieš daug metų“, - prisimena maestro G.Rinkevičius. „Kai tik pradėjau dirbti Latvijos nacionalinėje operoje meno vadovu ir dirigentu, Elina buvo dar studentė ir vieno egzamino metu ji dainavo Azučenos ariją iš Dž.Verdžio operos „Trubadūras“. Jau tuo metu ji dainavo labai įspūdingai ir aš supratau, kad ji taps dainininke, kurios balsas skambės ne viename pasaulio operos teatre. Elinai labai pasisekė, nes dainavimo technikos ją nuo mažų dienų mokė mama, kuri, kiek pamenu, yra vokalo pedagogė“, - pasakoja dirigentas.

E. Garančos koncertas – tai vienas įspūdingiausių ir reikšmingiausių šio sezono klasikinės muzikos renginių Lietuvoje. Didžiosiose operos scenose koncertuojanti solistė savo užimtoje gastrolių darbotvarkėje rado laiko išskirtiniam pasirodymui „Sostinės vasaros festivalyje“. „Raginu visus klasikinės muzikos gerbėjus ir gerų, kokybiškų reginių mėgėjus nepraleisti progos pamatyti muzikos divą Vilniuje“, - ragina G. Rinkevičius.

„Sostinės vasaros festivalio“ atidarymo vakaras, kuris vyks Valdovų rūmų kieme bus išskirtinės kokybės: pradedant geriausiais pasaulio balsais, orkestru, arijomis iš garsiausių operų ir baigiant didinga koncerto aplinka. Beje, E. Garančos koncerto metu grosiančiam Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos solistės sutuoktinis pasaulinio garso dirigentas Karelas M. Chichonas.

„Sostinės vasaros festivalio“ pirmasis koncertas vyks Vilniuje, birželio 29 d. Valdovų rūmų didžiajame kieme.

Išskirtinio E. Garančos koncerto programoje skambės aistringiausios arijos iš operų „Carmen“ ir „Samsonas ir Dalila“, taip pat tradicinės ispaniškos zarzuelos bei romansai.

Elinos Garančos arija „Gypsy song“ iš operos „Karmen“:

Elina Garanča yra laimėjusi ne vieną prestižinį operos apdovanojimą, tarp jų tris Vokietijos „Echo“ apdovanojimus, du Amerikos MIDEM apdovanojimus, Latvijoje jai įteiktas garbingas Trijų žvaigždučių ordiną. 2001 metais operos solistė tapo BBC rengiamo Kardifo pasaulio dainininkų konkurso finaliste ir įrašė pirmąjį solinį albumą „Aria Cantilena“, 2005 m. jos Vivaldžio „Bajazet“ atlikimas buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Šiandien ji jau yra išleidusi 12 audio albumų ir 8 DVD albumus bei atlikusi dešimtis iškilių vaidmenų prestižinėse pasaulio operos scenose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)