Projekto „Rock Loves Chopin“ metu koncertine erdve pavirtusi Vilniaus Rotušės aikštė skambės nuo užburiančių kompozitoriaus F. Chopino kompozicijų garsų. Visame pasaulyje žinomi Lenkijos  muzikantai stebins Vilniaus gyventojus ir svečius ypatingomis ir negirdėtomis kompozitoriaus kūrinių interpretacijomis. Koncerto klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti pasaulinio garso pianistą Leszeką Mozdzerį, kuris yra bendradarbiavęs su  tokiais atlikėjais, kaip Davidas Gilmouras, Nana Vasconcelos, Marcusas Milleris, Johnas Scofieldas, Tomaszas Stańko bei daugybe kitų.

Scenoje pasirodys ir kiti įstabūs Lenkijos muzikantai: Karolis Radziwonowiczius, itin įvairiapusiškas pianistas, koncertavęs su žymiausiais pasaulio orkestrais geriausiose pasaulio salėse, vakarą pradės su „Fantaisie-Impromptu cis- moll op. 66”. Džiazo interpretacijas žiūrovams pateiks pripažinta vokalistė Anna Serafińska, o gitarų garsais publiką stebins žinomi atlikėjai - Jacekas Królikas, vienas iš projekto sumanytojų, bei kompozitorius, aranžuotojas, tekstų autorius, buvęs lenkų grupės „Perfect” gitaristas Ryszardas Sygitowiczius. Muzikos garsus palydės ir plačiai išgarsėjusios šokio grupės, atlikusios savo programas didžiausiuose teatruose, „Folies Dance Company“ pasirodymas.

Projektas „Rock Loves Chopin“ pirmą kartą buvo pristatytas F. Chopino 200-ųjų gimimo metinių proga. 2010 m. „Rock Loves Chopin“  buvo surengtas tokiose įspūdingose vietovėse kaip Didžioji kinų siena, Gizos piramidės, „El Cervantino“ festivalyje Meksikoje ir kt. O šį kartą, Lietuvai ir Lenkijai minint 10-ąsias narystės Europos Sąjungoje metines bei 25-ųjų pirmųjų laisvų rinkimų Lenkijoje, prisidėjusių prie komunizmo žlugimo regione, proga gegužės 31 d. 19 val. Rotušės aikštėje, bendradarbiaujant Vilniaus ir Varšuvos miesto savivaldybėms, Lenkijos institutui Vilniuje, draugijai „Wspolnota Polska“, Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę nemokamai išvysti šį unikalų projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)