Ši holokausto aukoms atminti skirta septynių dalių oratorija dviem skaitovams, baritonui, bosui, mišriam ir vaikų chorams, smuikininkų ansambliui ir simfoniniam orkestrui skambės hebrajų ir lietuvių kalbomis. Kūrinį atliko Nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko, Kauno valstybinis choras, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos vidurinių klasių kolektyvai - vaikų choras ir smuikininkų ansamblis, solistai Ignas Misiūra ir Egidijus Dauskurdis, skaitovai Ridas Jasiulionis ir Irmantas Jankaitis.

Savo kūrinį A. Martinaitis sukomponavo naudodamasis Senojo Testamento tekstais, Maimonido raštais, iš mokinių surinktų atsiminimų knygos "Mano senelių ir prosenelių kaimynai žydai".

"Atminties knyga" yra ir paskutinė kompozitoriaus sumanytos trilogijos dalis. Jos ankstesnės dalys - "Pieta" pagal Naująjį Testamentą ir "Laiškas visiems tikintiesiems" pagal Pranciškaus Asyžiečio tekstus buvo sukurtos 1998 ir 2002 metais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją