„Būsenos 2014“ – tai jau antroji tokia Seime organizuojama žiniasklaidos atstovų kūrybos paroda, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Prieš metus parodoje dalyvavo 11 autorių, o šiemet – jau 17. Visi parodoje darbus eksponuojantys kūrėjai yra vienaip ar kitaip susiję su žiniasklaida – bendradarbiaujantys su ja ar tiesiogiai dirbantys spaudoje, radijuje, televizijoje.

Pasak parodos organizatorių, paroda taip pavadinta ne šiaip sau. „Žiniasklaidos atstovui privalu pastabumas, matymas daugiau, negu mato kitas žmogus, svarbi gilesnė įžvalga, pasaulio ir žmogaus būsenų pajutimas. Žurnalistui net tyla yra daug pasakanti būsena. Šiais laikais žiniasklaidoje kūrybiškumui ir emocijoms išreikšti vietos lieka vis mažiau, kadangi informaciją reikia perduoti tiksliai, greitai ir kokybiškai. Emocijos lieka tarp eilučių ar paraštėse. Kūrybingam žmogui to neužtenka, ir vis daugiau žiniasklaidos atstovų save bando realizuoti įvairiose meno srityse – nuo akvarelės iki tapybos, nuo karpinių iki keramikos. Kūrybos procesas yra mūsų gyvenimo energija, ir tas, kuris tai patyrė, negali be jos gyventi“, – teigia parodą inicijavusios Lietuvos žurnalistų sąjungos atstovė Aida Vėželienė.

Parodoje savo tapybos darbus pristatys žurnalistai, laidų redaktoriai, tame tarpe ir ru.DELFI.lt redaktorė ir žurnalistė Natalija Zverko. Paroda eksponuojama gegužės 6–19 dienomis. Įėjimas laisvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją